Εφοδοι «Ρουβίκωνα» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Εφοδοι «Ρουβίκωνα» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγο πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη και ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι ήδη αυξημένα ενόψει της διεθνούς έκθεσης, μέλη της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν χθες το πρωί στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Ανήρτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια με το σύνθημα «πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών».

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβαν την ευθύνη και ανέφεραν ότι η φετινή Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης «έχει το άρωμα της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια, πρόκειται όμως ξεκάθαρα για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα προεκλογικού χαρακτήρα», ενώ απηύθυναν και κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή πορεία της ΔΕΘ. Αργότερα, τέσσερα άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία όταν επιχείρησαν να ανεβούν στον Λευκό Πύργο για να πετάξουν φέιγ βολάν και εξετάζεται εάν είχαν σχέση με την προηγούμενη ενέργεια στον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Μέλη του «Ρουβίκωνα» όμως έδρασαν χθες και στην Αθήνα, εισβάλλοντας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Φορώντας κουκούλες πέταξαν τρικάκια σε όλους τους ορόφους του υπουργείου και αποχώρησαν. Η αστυνομία προχώρησε σε δέκα προσαγωγές. «Δεν μπορώ να δέχομαι ότι μια ολόκληρη χώρα διασύρεται κάθε εβδομάδα από μία οργάνωση, η οποία επιλέγει να παίρνει τον νόμο στα χέρια της, και μία κυβέρνηση, η οποία την παρατηρεί με προκλητική αδιαφορία, προφανώς γιατί αισθάνεται ότι έχει κάποιες ιδεολογικές και πολιτικές συγγένειες», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή