Νέα διάκριση στη σκοποβολή

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη ένα πιστόλι με… διεθνή σφραγίδα απέκτησε η οικογένεια Κορακάκη, στη Ν. Κορέα. Μετά τη «χρυσή» ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Αννα, ήρθε η σειρά του αδελφού της να δείξει ότι η ευστοχία αποτελεί οικογενειακή υπόθεση. Ο Διονύσης κατετάγη τέταρτος στο αεροβόλο πιστόλι 10 μ., στην κατηγορία των εφήβων του παγκοσμίου πρωταθλήματος και μάλιστα στην πρώτη του συμμετοχή. Σήμερα τα ξημερώματα η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια άρχισε την προσπάθειά της στο σπορ πιστόλι 25 μ., η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο. Στο ίδιο όπλο αγωνίζεται και η Αγη Κασούμη.

Για να προκριθεί στον τελικό ο νεαρός σκοπευτής χρειάστηκε να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ με 577 και 18 κεντρικά δεκάρια, επίδοση που είναι η καλύτερη που έχει πετύχει Ελληνας έφηβος σε διεθνή αγώνα. Ο πρωταθλητής μας προκρίθηκε στην οκτάδα και όσοι ασχολούνται με το άθλημα γνωρίζουν ότι η πρόκριση σε έναν τελικό σκοποβολής ισοδυναμεί με μετάλλιο διότι οι διαφορές είναι μικρές.

«Κοίταξε να απολαύσεις τη συμμετοχή σου σε τελικό Παγκοσμίου. Για εμένα ήδη έχεις πετύχει τον στόχο σου», του είπε ο πατέρας και προπονητής του. Στον τελικό μέχρι την προτελευταία σφαίρα βρισκόταν μέσα στα μετάλλια. Κάπου εκεί, το άγχος βάρυνε το χέρι του 20χρονου. «Ετρεμα από την πίεση», αποκάλυψε στην «Κ» μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και ο προπονητής του συμπλήρωσε: «Ο Διονύσης ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένος. Είχε πολύ άγχος γιατί είναι η πρώτη του μεγάλη διοργάνωση, αλλά κατάφερε να μείνει συγκεντρωμένος από τεχνικής πλευράς. Στην τελευταία σφαίρα είχε μία άσχημη βολή και έχασε το μετάλλιο».

Στην πρώτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Χ. Σαραμπί (Ινδία) με 245,5 (παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων). Ο Διονύσης ήταν ο καλύτερος αθλητής της Ευρώπης στην ηλικιακή του κατηγορία, κάτι που δίνει σπουδαίες υποσχέσεις για το μέλλον. «Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Κατάφερα, όμως, να διαχειριστώ σωστά τη συγκέντρωσή μου και να ισοφαρίσω την ατομική μου επίδοση. Εχω στενοχωρηθεί που δεν ανέβηκα στο βάθρο εξαιτίας της τελευταίας μου βολής, αλλά είμαι ικανοποιημένος από το σύνολο της παρουσίας μου», υπογράμμισε.

Το αεροβόλο πιστόλι 10 μ., στο μεικτό, είναι ολυμπιακό αγώνισμα. Η Αννα και ο Διονύσης συγκαταλέγονται στους καλύτερους σκοπευτές του κόσμου. Μάλιστα, φέτος, στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ κατέκτησαν το πρώτο τους –κοινό– μετάλλιο και το μέλλον προβλέπεται λαμπρό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή