Οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα φτάσουν τις 100.000

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα φτάσουν τις 100.000

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή άνοδο είχαμε στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον μήνα που μας πέρασε κατά περίπου 50%. Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν 7.743 καινούργια αυτοκίνητα, όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν πουληθεί 5.134. Να σημειωθεί ότι τους πρώτους οκτώ μήνες του 2018 η αγορά έχει θετικό πρόσημο +23,9%. Στη συνεχή αύξηση των πωλήσεων από την αρχή του έτους σημαντικό ρόλο έπαιξε και παίζει η παλαιότητα του στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορεί και χρειάζεται αντικατάσταση. Σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΑΑ (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) έχουμε έναν από τους πιο γερασμένους στόλους στην Ευρώπη. Ενα στα τρία αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι ηλικίας 15 έως 18 ετών, με συνέπειες για το περιβάλλον αλλά και τη συντήρηση που είναι αρκετά δαπανηρή για τον κάτοχό του.

Παράλληλα θα πρέπει να αναφερθούμε και στην ευαισθησία της Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το περιβάλλον και το αυτοκίνητο. Από πρώτη Σεπτεμβρίου του 2018 έχουμε πλέον το WLTP. Πρόκειται για νέο κύκλο μέτρησης που υποχρεούνται όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες να ανακοινώνουν. Ο κύκλος μέτρησης γίνεται πλέον σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, όπως είναι η επιτάχυνση, το φρενάρισμα με διαφορετικές ταχύτητες και άλλα. Με τον τρόπο αυτό η Ε.Ε. και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ρεαλιστικά στοιχεία κατανάλωσης καυσίμου αλλά και ρύπων ανά μοντέλο αυτοκινήτου.

Για την εικόνα της αγοράς, η «Καθημερινή» μίλησε με τον γενικό διευθυντή του συνδέσμου εισαγωγέων αυτοκινήτων κ. Δημήτρη Πάτσιο, ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την ανοδική πορεία των πωλήσεων που θα συνεχιστεί και τους επόμενους τέσσερις μήνες του 2018, με την αγορά να αναμένεται να υπερβεί το φράγμα των 100.000 πωλήσεων και ίσως να ξεπεράσει ακόμα και τις 110.000.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή