Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)

Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκε το βράδυ του Σαββάτου, η ένταση που επικράτησε από νωρίς το απόγευμα στο κέντρο της πόλης, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.

Ομάδες νεαρών εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-1
Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-2

Το απόγευμα του Σαββάτου, επεισόδια έγιναν μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν, όταν μερικές εκατοντάδες άτομα αποσπάστηκαν από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και επιτέθηκαν στο Δημαρχείο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών για να τους απωθήσει.

Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-3
Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-4
Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-5
Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-6
Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-7
Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-8

Πηγή video: thessnews.gr

Η πορεία διαμαρτυρίας για τη Μακεδονία, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από το Λευκό Πύργο.

Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-9
Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-10
Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-11

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους και πραγματοποιούν πορεία με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ.

Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δίνει το «παρών» δήλωσε:

«Εδώ από τη Θεσσαλονίκη, σε μια αστυνομοκρατούμενη, αμερικανοκρατούμενη πόλη, διαδηλώνουμε κάτω από τις σημαίες του ΠΑΜΕ, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Οχτώ χρόνια τώρα εναλλάξ οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, μας έφεραν σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Η επόμενη μέρα του κ. Τσίπρα δεν έχει να διαφέρει σε τίποτα από την προηγούμενη γιατί συνεχώς θα υπάρχουν απ' ότι φαίνεται όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα υπάρχει ο λαός μας να υποφέρει κάτω από τη φτώχεια και την ανεργία, θα υπάρχουν οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί, εδώ στην περιοχή, κάτω από τους οποίους η κυβέρνηση έχει δώσει γη και ύδωρ, όλα αυτά τα χρόνια και βεβαίως ο ελληνικός λαός, κοιτάει μπροστά.

Πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά, με ισχυρό ΚΚΕ, με εργατικό κίνημα δυνατό, με κοινωνική συμμαχία, μπορούμε να φέρουμε τις αναγκαίες ανατροπές, τις ριζικές αλλαγές, με το λαό πραγματικά στην εξουσία, για μια νέα κοινωνία, νέα οικονομία».

Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-12
Καρέ καρέ τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη (φωτογραφίες – βίντεο)-13

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν και ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, με πορεία, από την πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο.

«Στη σημερινή συγκέντρωση εκφράζουμε τα συναισθήματα των 9 στους 10 Ελλήνων, σύμφωνα με την έρευνα που όλοι είδατε και αντέδρασε πάρα πολύ η κυβέρνηση», δήλωσε o πρόεδρος της ΓΣΣΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Πιστεύουν ότι η λιτότητα δεν τελείωσε. Βγήκαμε από τα μνημόνια αλλά το μόνο που βγήκαμε είναι από την υποχρέωση των δανειστών να δίνουν χρήματα στη χώρα για όσα έχουν κάνει και με την πολιτική τους, ενώ αντιθέτως έχουμε μια σκληρή εποπτεία», είπε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε: «διαδηλώνουμε, απαιτούμε, διαμαρτυρόμαστε για όσα συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα σε όλα τα επίπεδα, στην κοινωνία, στην οικονομία, την πολιτική, στα εθνικά μας θέματα και απαιτούμε να αλλάξουν όλα εδώ και τώρα».

«Αυτή η κατάσταση που καταγγέλλουμε από την εποχή των μνημονιακών περιόδων και που κορυφώθηκε με τα ψέματα και τις παλινωδίες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να αλλάξει ολοκληρωτικά», κατέληξε.

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ιωάννης Παίδας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα διεκδικούν: «ξεπάγωμα» του μισθολογίου κατάργηση του «νόμου Κατρούγκαλου» για το ασφαλιστικό συνταξιοδοτικό, άμεσες προσλήψεις στον δημόσιο τομέα, συνέχιση των βαρέων και ανθυγιεινών επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως και στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των πλειστηριασμών και της τροπολογίας για την αξιολόγηση.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή