Τζορτζ Παπαδόπουλος: «Είπα ψέματα για να προστατεύσω τον Ντόναλντ Τραμπ»

Τζορτζ Παπαδόπουλος: «Είπα ψέματα για να προστατεύσω τον Ντόναλντ Τραμπ»

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ελληνικής καταγωγής πρώην σύμβουλος του Τραμπ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, Τζορτζ Παπαδόπουλος, ισχυρίστηκε στη διάρκεια συνέντευξής του ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς ήταν «ενθουσιασμένος» με την προοπτική μιας συνάντησης ανάμεσα στον τότε υποψήφιο πρόεδρο και στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η αποκάλυψη την οποία έκανε στην εκπομπή του Τζορτζ Στεφανόπουλου στο ABC έρχεται σε αντίθεση με την ένορκη κατάθεση του Σέσιονς πέρυσι ενώπιον του Κογκρέσου. Υπενθυμίζεται πως ο Παπαδόπουλος καταδικάστηκε την Παρασκευή σε φυλάκιση 14 ημερών και πρόστιμο 9.500 δολαρίων επειδή είπε ψέματα στον ειδικό ανακριτή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές του 2016. O ίδιος ο Παπαδόπουλος ισχυρίστηκε ότι ο λόγος που είπε ψέματα ήταν για να προστατεύσει τον Τραμπ.

Στο μεταξύ, στην ίδια εκπομπή η σύζυγος του Τζορτζ Παπαδόπουλου, Σιμόνα Μαντζιάντε, παραδέχθηκε ότι η ομάδα του Μιούλερ υποπτευόταν πως ίσως η ίδια ήταν κατάσκοπος των Ρώσων. Η Μαντζιάντε δήλωσε στην εκπομπή «This Week» ότι το διεθνές πολιτικό υπόβαθρο που είχε η ίδια αποτέλεσε σημείο «ουσιαστικού ενδιαφέροντος» για τους ανακριτές. Η ίδια απάντησε σε ερώτηση του Τζορτζ Στεφανόπουλου σχετικά με την αντιμετώπιση που είχε από την ομάδα έρευνας του Μιούλερ. «Ερωτηθήκατε σχετικά από την ομάδα του Ρόμπερτ Μιούλερ και από την αρχή υποπτεύθηκαν ότι ίσως ήσασταν πράκτορας των Ρώσων. Από πού προέκυψε αυτό;». Η Μαντζιάντε απάντησε: «Εργάστηκα ως διπλωμάτις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για αρκετά χρόνια και αυτό μπορούσε να είναι ένα σημείο ενδιαφέροντος, καθώς αρκετοί αξιωματούχοι στην E.E. είναι πράκτορες με κατασκοπευτική δράση». Η ίδια πρόσθεσε ότι κατανοεί την ανησυχία για τον ρόλο της, αλλά αρνήθηκε ότι έχει σχέσεις με τη Ρωσία. «Φυσικά, η διασύνδεση αυτή θα μπορούσε να είναι ύποπτη. Πάντοτε δήλωνα ότι σέβομαι το ενδιαφέρον του Μιούλερ για το προφίλ μου, επειδή είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό το γεγονός ότι παντρεύτηκα τον Τζορτζ εν μέσω αυτής της καταιγίδας», απάντησε χαρακτηριστικά η Μαντζιάντε.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τον Μάρτιο, ενώ συναντήθηκαν μέσω του Τζόζεφ Μιφσάντ, ενός μυστηριώδους καθηγητή από τη Μάλτα, για τον οποίο πιστεύεται ότι είναι πράκτορας της ρωσικής κυβέρνησης, που προσπάθησε στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας (2016) να συστήσει τον Παπαδόπουλο σε ανθρώπους που συνδέονται με τη Ρωσία. Ο Στεφανόπουλος ρώτησε το ζευγάρι σχετικά με μία μήνυση της εθνικής επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος (DNC), αφήνοντας να εννοηθεί πως ο Μιφσάντ μπορεί να είναι νεκρός. Η DNC έχει μηνύσει τη Ρωσία, την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, αλλά και τα WikiLeaks για την εμπλοκή τους στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, δήλωσε στη διάρκεια κατάθεσης δικαστικών εγγράφων, την Παρασκευή, ότι οι κατηγορούμενοι έχουν ενημερωθεί για τη μήνυση με εξαίρεση τον Μιφσάντ (ο οποίος αγνοείται και ίσως είναι άρρωστος) σύμφωνα με το Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή