Φερχόφστατ σε Τσίπρα: Η ιστορία θέλετε να σας θυμάται ως εκλογικό ατύχημα ή ως επαναστάτη μεταρρυθμιστή;

Φερχόφστατ σε Τσίπρα: Η ιστορία θέλετε να σας θυμάται ως εκλογικό ατύχημα ή ως επαναστάτη μεταρρυθμιστή;

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη Γκι Φερχόφστατ είπε στη δική του παρέμβαση, απευθυνόμενος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό: Το έδαφος είναι πιο σταθερό κάτω από τα πόδια σας. Φταίνε και οι δυο πλευρές, η Ελλάδα δεν έκανε μεταρρυθμίσεις από την αρχή και η Ε.Ε. δεν ζήτησε μεταρρυθμίσεις.

Η Ελλάδα και η Ε.Ε. είναι έτοιμη για την επόμενη κρίση;, διερωτήθηκε επίσης ο ευρωβουλευτής για να απαντήσει, όχι δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη κρίση.

Η Ελλάδα ήταν ένα μικρό προβλημα, τα 300 δισ. χρέος ήταν μολις το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ. Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίζουμε ανάλογες κρίσεις, γιατί δεν έχουμε τους κατάλληλους θεσμούς. Θέλουμε πραγματική Ευρωζώνη με προϋπολογισμό και έναν Ευρωπαίο υπουργό Οικονομικών που δεν τα έχουμε. Άρα αν θα υπάρξει μια άλλη κρίση π.χ. στην Ιταλία τι θα κάνουμε;, διερωτήθηκε.

Απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα είπε: Πώς θέλετε να σας θυμάται η ιστορία; Ως ένα εκλογικό ατύχημα ή ως επαναστάτη μεταρρυθμιστή;

Επανερχόμενος στα θέματα της οικονομίας, παρατήρησε ότι το παλιό οικονομικό σύστημα δεν έχει αλλάξει ακόμη. Εν κατακλείδι, η Ελλάδα, η Ιταλία και όλη η Ευρωζώνη θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα αν δεν Κάνουν μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή