Με κατάληψη άρχισε η σχολική χρονιά στην Πελασγία

Με κατάληψη άρχισε η σχολική χρονιά στην Πελασγία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κατάληψη αντί για αγιασμό άρχισε η νέα σχολική χρονιά για τους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου της Πελασγίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Star Κεντρικής Ελλάδας, η υποχρεωτική μετακίνηση τριών μαθητών της Γ' Λυκείου του ολιγομελούς τμήματος της κατεύθυνσης ανθρωπιστικών σπουδών στο Λύκειο της Στυλίδας οδήγησε τους μαθητές στην κατάληψη των δύο σχολείων.

Με κατάληψη άρχισε η σχολική χρονιά στην Πελασγία-1

Οι μαθητές προχώρησαν στην κατάληψη με την στήριξη των γονιών τους, ενώ υποστήριξαν ότι η εν λόγω μετακίνηση θα τους στοιχίσει ψυχολογικά, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει ακόμη και την απόδοση τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οπως επισημαίνει στο tvstar.gr η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Ρίκα Τριανταφυλλοπούλου, ο αριθμός των διδασκόντων είναι επαρκής για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών.

«Είναι δύσκολο να γίνεται η διαδρομή αυτή για τα παιδιά καθημερινά», καθώς θα αναγκάσει τα παιδιά να περιμένουν έξω από το σχολείο μια ώρα μέχρι να ανοίξει το σχολείο στην Στυλίδα το πρωί αλλά και μια – μιάμιση ώρα μέχρι να τους πάρει το λεωφορείο το μεσημέρι. 

Τέλος, «δεν ξέρουμε ποιος εγγυάται την ασφάλεια των παιδιών», τόνισε η κα. Τριανταφυλλοπούλου. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή