Επίσκεψη Μάτις στην ΠΓΔΜ ενόψει δημοψηφίσματος – Εκφράζει ανησυχία για ανάμειξη της Μόσχας στην ψηφοφορία

Επίσκεψη Μάτις στην ΠΓΔΜ ενόψει δημοψηφίσματος – Εκφράζει ανησυχία για ανάμειξη της Μόσχας στην ψηφοφορία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στην ΠΓΔΜ θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, ενόψει του δημοψηφίσματος στις 30 Σεπτεμβρίου για την αλλαγή ονομασίας της γειτονικής χώρας. Μάλιστα ο ίδιος δεν κρύβει την ανησυχία του για ενδεχόμενη ρωσική ανάμειξη στην ψηφοφορία, κάτι που ωστόσο αρνείται η Μόσχα.

«Ανησυχώ για αυτό… το είδος των κακόβουλων ενεργειών στις οποίες έχει προχωρήσει η Ρωσία από την Εσθονία μέχρι τις ΗΠΑ, την Ουκρανία και τώρα τη Μακεδονία και οι οποίες είναι απαράδεκτες», δήλωσε ο Μάτις σε δημοσιογράφους. Σημείωσε δε ότι θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν τον "μακεδονικό" λαό.

Οπως σημειώνει το πρακτορείο Reuters το ΝΑΤΟ έχει απευθύνει πρόσκληση στη «Μακεδονία» να αρχίσει τις ενταξιακές συνομιλίες υπό την προϋπόθεση ότι θα αλλάξει το Σύνταγμα και θα υιοθετήσει το νέο όνομα. Από την πλευρά της η Ε.Ε. έχει κάνει σαφές ότι θα ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συζητήσεων μετά την εφαρμογή της συμφωνίας. Ωστόσο, ο πρεσβευτής της Μόσχας στα Σκόπια έχει επικρίνει τη χώρα για τις φιλοδοξίες της να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας ότι θα αποτελούσε «θεμιτό στόχο» εάν επιδεινωθούν περαιτέρω οι σχέσεις ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και τη Ρωσία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή