Πούτιν: Απλοί πολίτες και όχι κατάσκοποι οι ύποπτοι για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ

Πούτιν: Απλοί πολίτες και όχι κατάσκοποι οι ύποπτοι για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απλοί πολίτες και όχι σεσημασμένοι κακοποιοί» είναι, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, οι δύο ύποπτοι για την υπόθεση δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, οι βρετανικές διωκτικές αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες δύο Ρώσων, τους οποίους κατηγορούν για την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια, στο Σόλσμπερι της νότιας Γαλλίας, τον περασμένο Μάρτιο.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, πρόκειται για δύο πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας του ρωσικού στρατού GRU, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αγγλία με διαβατήρια που έφεραν τα ονόματα Αλεξάντερ Πετρόφ και Ρουσλάν Μπορίσοφ.

«Η GRU είναι πολύ πειθαρχημένη υπηρεσία, με ξεκάθαρη ιεραρχία, επομένως δεν πρόκειται για δράση ανεξέλεγκτων στοιχείων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υπήρξε έγκριση από τα υψηλότερα κλιμάκια του ρωσικού κράτους», δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στο βρετανικό Κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία δηλώνοντας, σύμφωνα με το BBC, ότι πρόκειται για «απλούς πολίτες και όχι πράκτορες» ενώ σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα απολύτως έγκλημα».

«Φυσικά και εμείς ελέγξαμε ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι. Γνωρίζουμε ποιοί είναι, τους βρήκαμε. Ελπίζω να εμφανιστούν μόνοι τους και να μιλήσουν οι ίδιοι για την υπόθεση. Θα ήταν το καλύτερο για όλους. Δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο ή αξιόποινο, σας διαβεβαιώνω. Θα το δούμε σύντομα…», ανέφερε ο Πούτιν, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ της Ρωσίας και πρόσθεσε:

«Είναι πολίτες, φυσικά. Θα ήθελα να τους απευθύνω έκκληση να μας ακούσουν σήμερα. Θα έρθουν σε εσάς, τα μέσα ενημέρωσης…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή