Κοκοράκης: Οικογενειακή ταβέρνα με… λακωνικό μενού

Κοκοράκης: Οικογενειακή ταβέρνα με… λακωνικό μενού

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λακωνικό μεταφορικά και κυριολεκτικά είναι το μενού των Κοκοράκηδων που σερβίρεται σε μια καλοκαιρινή, χωριάτικη αυλή.

Η θέση: Σε ένα από τα γραφικά, πέτρινα χωριά της Μέσα Μάνης που αξίζει να επισκεφτείτε αν βρεθείτε στην περιοχή.

Η ατμόσφαιρα: Ο ορισμός της παραδοσιακής, οικογενειακής ταβέρνας, που χαρίζει ζωή στο όμορφο Σταυρί, ένα μικρό, μαραζωμένο χωριό που δυστυχώς το χειμώνα κατοικείται από μόλις 6 άτομα. Αυλή, δροσιά κάτω από τα δέντρα, μυρωδιά από κάρβουνα – η ψησταριά δεσπόζει στην αυλή – ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες κάνουν ουρές για να καθίσουν – αν και βρίσκεται στη μέση του πουθενά, την ημέρα που το επισκεφτήκαμε χρειάστηκε να περιμένουμε να τακτοποιηθούν άλλες τέσσερις παρέες που προηγούνταν.

Το φαγητό: Λακωνικός ο σερβιτόρος στην αναγγελία των πιάτων, όχι λόγω αγένειας ή συστολής, κάθε άλλο. Απλώς το μενού είναι μικρό και πολύ συγκεκριμένο. Μπορεί να ακούσετε τις μεγάλες παρέες να παραγγέλνουν «μια απ’ όλα». Δηλαδή: ψωμάκι στα κάρβουνα, χωριάτικη με σφέλα και ντόπιο ελαιόλαδο, τζατζίκι, πατάτες τηγανιτές, μπιφτέκι, σουβλάκια χοιρινά, μπριζόλα μοσχαρίσια, λουκάνικο μανιάτικο. Ο έμπειρος ψήστης ξέρει καλά τη δουλειά του. Γι’ αυτόν τα κάρβουνα είναι παιχνιδάκι, δυναμώνει και χαμηλώνει την ένταση λες και πατάει απλώς ένα κουμπί, τραβάει τις μπριζόλες όταν πρέπει για να είναι χυμώδεις, καλοαλατίζει τα χοιρινά καλαμάκια και η κυρά του έχει βρει πρώτης τάξης συνταγή για το μπιφτέκι.

Οι μερίδες των κρεατικών σερβίρονται μαζί με ψητά λαχανικά και μια νοστιμότατη και δροσερή φρέσκια σάλτσα ντομάτας με πιπεριά. Τζατζίκι, χωριάτικη και πατάτες δύναμη. Μικρό παράπονο οι καθυστερήσεις στο σέρβις, κάτι που εύκολα συγχωρείται σε τόσο ευγενικούς και φιλότιμους ανθρώπους.

Ο λογαριασμός: περίπου 15 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Μπίρα και χύμα κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά μόνο την καλοκαιρινή σεζόν από τις 18:00.

Κοκοράκης,

Σταυρί, Μέσα Μάνη,

Τ/27330-51.910.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή