Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδο σημειώνουν οι μετοχές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ανοδο σημειώνουν οι μετοχές

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι μετοχές των εταιρειών πετρελαίου και εξόρυξης οδηγούσαν τις ευρωπαϊκές αγορές σε άνοδο σήμερα καθώς οι επενδυτές φάνηκαν να μην επηρεάζονται από την πτωτική συνεδρίαση στην Ασία και την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Στις 11:45 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 και ο δείκτης της ευρωζώνης STOXX σημείωσαν άνοδο 0,5%, παρά την υποχώρηση των ασιατικών μετοχών μετά τις δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι οι ΗΠΑ υιοθετούν «σκληρή στάση» απέναντι στην Κίνα για το εμπόριο.

Οι μετοχές των εταιριών πετρελαίου σημείωσαν άνοδο 1,6% ύστερα από τη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού που οδήγησαν ανοδικά τις τιμές του αργού. Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης σημείωσαν νωρίτερα άνοδο 1,5%.

Η μετοχή της Inditex, στην οποία ανήκει η αλυσίδα καταστημάτων ένδυσης Zara, σημείωσε άνοδο 2,9% αφού η εταιρία ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση του περιθωρίου κερδών το δεύτερο εξάμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή