Εκπαίδευση Ρώσων στρατιωτών στους S-400

Εκπαίδευση Ρώσων στρατιωτών στους S-400

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΣΧΑ. Στο πλαίσιο των μεγάλων στρατιωτικών γυμνασίων που πραγματοποιεί στην Απω Ανατολή, ο ρωσικός στρατός εκπαιδεύθηκε χθες να απωθεί επίθεση από αέρος χρησιμοποιώντας κυρίως τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας του S-400. Στα γυμνάσια που πραγματοποιήθηκαν στο πεδίο στρατιωτικής εκπαίδευσης της Τελέμπα, 130 χλμ. βόρεια της Τσίτα στην ανατολική Σιβηρία, συμμετείχαν περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες, καθώς και αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και S-300 και συστήματα Pantsir S-1, όλα ανεπτυγμένα στη Συρία.

«Τα στρατεύματα εκπλήρωσαν την αποστολή τους με πλήρη αποτελεσματικότητα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Σεργκέι Κουρίσκιν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού στρατού. Η άσκηση αυτή ήταν η εξομοίωση μιας «μαζικής επίθεσης με πυραύλους» προερχόμενη από έναν «μη προσδιορισμένο εχθρό», προσέθεσε ένας άλλος στρατιωτικός υπεύθυνος, ο Σεργκέι Τιχόνοφ. Σχεδόν 300.000 άνδρες από όλες τις συνιστώσες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων συμμετέχουν από την Τρίτη στις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις στην ιστορία τους, οι οποίες καταγγέλθηκαν από το ΝΑΤΟ ως η πρόβα μιας «σύγκρουσης μεγάλης έκτασης». Αυτή η μαζική ανάπτυξη, στην οποία συμμετέχουν οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας και της Μογγολίας και η οποία φέρει την ονομασία «Vostok-2018» («Ανατολή-2018»), θα συνεχιστεί μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου στην ανατολική Σιβηρία και στη ρωσική Απω Ανατολή.

Ρωσία και Κίνα συμφώνησαν πως θα πραγματοποιούν συστηματικά κοινά στρατιωτικά γυμνάσια, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος μαζί με τον Κινέζο ομόλογό του Βέι Φενχέ επιθεώρησαν τα σημεία στρατιωτικής διοίκησης στο πεδίο στρατιωτικών ασκήσεων Τσουγκόλ, όπου θα λάβουν χώρα τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Μόλις ολοκληρώθηκε η επιθεώρηση, ο Κινέζος υπουργός Αμυνας υπογράμμισε τη σημασία της σινορωσικής συνεργασίας τόσο σε επιχειρησιακό όσο και σε στρατηγικό επίπεδο και τόνισε ότι η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της Κίνας θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή