Παυλόπουλος: Λήψη μέτρων για το κλίμα

Παυλόπουλος: Λήψη μέτρων για το κλίμα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην κλιματική αλλαγή και στην ανάγκη να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα για τη διάσωση του πλανήτη αναφέρθηκε ο Πρ. Παυλόπουλος, στη χθεσινή, 14η άτυπη συνάντηση των αρχηγών κρατών του «Arraiolos Group» στη Λετονία, με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης». Αναλύοντας τις επιπτώσεις του φαινομένου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στο οικονομικό κόστος της κλιματικής αλλαγής και σημείωσε, χρησιμοποιώντας στοιχεία από τα αποτελέσματα της έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι το κόστος της «ανθρωπογενούς κλιματικής μεταβολής για την Ελλάδα, έως το τέλος του 21ου αιώνα –φυσικά εάν δεν γίνει καμία παρέμβαση–, θ’ ανέβει στο εξωφρενικό ποσόν των 700 δισ. ευρώ». Δηλαδή, το κόστος, όπως εξήγησε, θα είναι περισσότερο από το διπλάσιο του εξωτερικού χρέους της χώρας. Τα μέτρα που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν στη Διάσκεψη των Παρισίων (Δεκέμβριος 2015), σημείωσε, «αποτελούν μιαν ευκαιρία μοναδική για την ανθρωπότητα, ώστε ν’ απεξαρτηθεί το ζήτημα της ενέργειας από την καύση ορυκτών καυσίμων».

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι τα μέτρα προσαρμογής θα έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί και υπογράμμισε ότι η Ευρώπη «μπορεί και πάλι να αποτελέσει το φωτεινό παράδειγμα στην ανθρωπότητα, για την αυγή μιας πορείας προς την “ανανεώσιμη Ευρώπη”, σύμφωνα με τις αρχές που έχουν προωθηθεί με τη σημερινή γνώση και αξιοποίηση της επιστήμης». «Ας προχωρήσουμε λοιπόν, όλοι μαζί, για να ξαναχτίσουμε την Ευρώπη της νέας, βιώσιμης, ανάπτυξης», σημείωσε, ενώ κλείνοντας την ομιλία του αφιέρωσε την παρέμβασή του «σε όλα τα τραγικά θύματα, παντού στον πλανήτη, που έχασαν και φέτος τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή