Ανοίγματα Μητσοτάκη μέσω της ΔΕΘ

Ανοίγματα Μητσοτάκη μέσω της ΔΕΘ

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ρυθμούς ΔΕΘ κινείται η Ν.Δ., ενόψει της σημερινής ανόδου του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Οραμα για την επόμενη μέρα, θετικό αφήγημα, ανοίγματα σε όλους τους Ελληνες, είναι μερικά από τα μηνύματα που επιδιώκει να απευθύνει από το Βελλίδειο ο πρόεδρος της Ν.Δ. Και, πάντως, όπως ήδη έχει αφήσει ο ίδιος με τις δημόσιες παρεμβάσεις του να διαφανεί, δεν θα προχωρήσει σε μια «συρραφή» εξαγγελιών, όπως κατηγορεί η Πειραιώς τον κ. Τσίπρα ότι έκανε.

Ωστόσο, η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίζεται, με αφορμή το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, καθώς η Ν.Δ. χθες κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει «μισόλογα» για το αν θα κόψει ή όχι τις συντάξεις που «ο ίδιος ψήφισε» και ότι αν δεν είχε βάλει τη χώρα σε «τέταρτο άτυπο μνημόνιο, δεν θα χρειαζόταν καμία διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την περικοπή ή όχι των συντάξεων.

«Μέχρι να πάρει το πράσινο φως, όπως του ευχόμαστε», σημείωνε η Ν.Δ. απαντώντας στην αποστροφή του κ. Τσίπρα (στη συνέντευξή του στο Euronews) ότι θα συζητήσει το ζήτημα με τους θεσμούς, «ας ζητήσει τουλάχιστον συγγνώμη από 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους για την “ευχή” που τους έδωσε προ εβδομάδος να μη μακροημερεύσουν για να γίνει βιώσιμο το ασφαλιστικό». Εξάλλου, νωρίτερα, σκληρή ήταν η απάντηση της Ν.Δ. στη συντεταγμένη προσπάθεια της κυβέρνησης με αφορμή την ατυχή δήλωση του Κ. Καραγκούνη περί συστήματος Πινοσέτ να εμφανίσει τη Ν.Δ. ως «ολετήρα» (κατά το Μέγαρο Μαξίμου), διαστρεβλώνοντας, όπως λένε στην Πειραιώς το σχέδιο τριών πυλώνων της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό.

Απάντηση στην Αχτσιόγλου

Αιχμηρή ήταν η απάντηση της Πειραιώς και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Εφη Αχτσιόγλου. «Αντί να αναλάβει τις ευθύνες της για την καταστροφική πορεία του ασφαλιστικού επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πορεία που οδήγησε σε 21 μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις εισφορών, 1,9 εκατ. νυν συνταξιούχους σε απόλυτη αβεβαιότητα για το αν θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις τους, 35% μειώσεις στις κύριες συντάξεις και 45% στις επικουρικές για τους νέους συνταξιούχους, προτίμησε να επιτεθεί στη Ν.Δ. διαστρεβλώνοντας το σχέδιό της για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού», σημείωσε ο αρμόδιος τομεάρχης Γιάννης Βρούτσης, προσθέτοντας ότι «χρειάστηκαν τριάμισι χρόνια για να αντιληφθεί η κυβέρνηση το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε συνταξιούχους και εργαζομένους ο νόμος Κατρούγκαλου, προαναγγέλλοντας την αναθεώρηση ορισμένων πτυχών του».

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να επιτεθεί στον κ. Τσίπρα από το Βελλίδειο –στην περσινή του ομιλία οι αναφορές στον πρωθυπουργό ήταν ελάχιστες– αλλά να περιγράψει το δικό του σχέδιο για την επόμενη μέρα και πώς μια δική του κυβέρνηση θα το υπηρετήσει δημιουργώντας περιβάλλον σταθερότητας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, και στην κοινωνική ατζέντα, προκειμένου να επαναλάβει ότι «κανένας δεν θα μείνει πίσω» και ότι η Ν.Δ. «αγκαλιάζει όλους τους Eλληνες», μότο μέσω του οποίου η Πειραιώς επιδιώκει να κάνει ανοίγματα σε όλες τις κοινωνικές ομάδες – ειδικά όσους δεν ψήφισαν Ν.Δ. στις προηγούμενες εκλογές.

Χθες, η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ν.Δ. Oλγα Κεφαλογιάννη έπειτα από συνάντηση που είχε στα γραφεία του ΠΑΟΚ στο Γήπεδο της Τούμπας, όπου ενημερώθηκε για το σχέδιο κατασκευής του νέου γηπέδου της Τούμπας, μίλησε για «αναγκαίο και ώριμο σχέδιο», σημείωσε ότι η Ν.Δ. στηρίζει «σταθερά και επί της αρχής τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών υποδομών στη χώρα και την κατασκευή του νέου σύγχρονου, διεθνών προδιαγραφών γηπέδου ενός ιστορικού σωματείου, όπως είναι ο ΠΑΟΚ», επισημαίνοντας ότι η πολιτεία «δεν χαρίζει, οφείλει όμως να στηρίζει εκεί που μπορεί και πρέπει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή