Ενα μοναδικό «Γκαλά Ροσίνι»

Ενα μοναδικό «Γκαλά Ροσίνι»

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Νοέμβριο κλείνουν ακριβώς 150 χρόνια από τον θάνατο του Τζοακίνο Ροσίνι. Ηδη από την αρχή του χρόνου όλη η Ευρώπη γιορτάζει τον μύθο και τη μουσική του μεγάλου Ιταλού συνθέτη, που οι όπερες και οι μελωδίες του παραμένουν δημοφιλείς και κοσμοαγάπητες.

Από τους εορτασμούς δεν θα μπορούσαν να λείπουν η Ελλάδα και η Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία αύριο, στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ, στις 8 μ.μ., παρουσιάζει ένα μοναδικό «Γκαλά Ροσίνι». Οι διακεκριμένοι μονωδοί Βασιλική Καραγιάννη, Τσέλια Κοστέα, Μαίρη-Ελεν Νέζη, Βασίλης Καβάγιας, Διονύσης Σούρμπης και Πάολο Μπορντόνια θα ερμηνεύσουν γνωστά αποσπάσματα από όπερες του σπουδαίου συνθέτη, όπως, μεταξύ άλλων: «Ο Τούρκος στην Ιταλία», «Η Σταχτοπούτα», «Η κλέφτρα κίσσα», «Η κυρά της λίμνης», «Η πολιορκία της Κορίνθου», «Ο κόμης Ορύ», «Γουλιέλμος Τέλλος», «Οθέλλος», «Ο κουρέας της Σεβίλλης». Την Ορχήστρα της ΕΛΣ θα διευθύνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος Ιταλός αρχιμουσικός Σεμπαστιάνο Ρόλι.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση μεταξύ της ΕΛΣ και του Φεστιβάλ Οπερας Ροσίνι, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Tempo Forte» που οργανώνει η πρεσβεία της Ιταλίας με τη συνεργασία των υπουργείων Πολιτισμού Ελλάδας και Ιταλίας, και τα έσοδα προσφέρονται στους πληγέντες από τις πυρκαγιές της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή