Σύλληψη δύο δημοσιογράφων για έγγραφα Ε.Ε., στη Βουλγαρία

Σύλληψη δύο δημοσιογράφων για έγγραφα Ε.Ε., στη Βουλγαρία

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΟΦΙΑ. Δύο δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από την αστυνομία στη Βουλγαρία αφότου βρήκαν καμένα και σκισμένα έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν να τους φανούν χρήσιμα στο ρεπορτάζ τους για την κατάχρηση κοινοτικών κονδυλίων. Την υπόθεση αποκάλυψε ένας από τους συλληφθέντες και επιβεβαίωσαν οι βουλγαρικές αρχές, που διευκρίνισαν ότι στη συνέχεια οι δύο δημοσιογράφοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Ατίλα Μπίρο, ερευνητικός ρεπόρτερ της ρουμανικής ιστοσελίδας Rise Project, δήλωσε στο Associated Press ότι μαζί με τον συνάδελφό του από τη βουλγαρική ιστοσελίδα Bivol έλαβαν μια ενδιαφέρουσα πληροφορία και μετέβησαν σε περιοχή νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Σόφιας την Πέμπτη το βράδυ. Σε ένα χωράφι ο Μπίρο και ο Ντιμιτά Στογιάνοφ βρήκαν σάκους με έγγραφα, κάποια καμένα και άλλα διάτρητα. Καθώς άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες, η αστυνομία εμφανίστηκε, τους πέρασε χειροπέδες και τους συνέλαβε, ενώ κατέσχεσε τους σάκους. Οι δύο συλληφθέντες μεταφέρθηκαν σε αστυνομικό τμήμα και αφέθηκαν ελεύθεροι νωρίς την Παρασκευή. Η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι τους συνέλαβε για αναγνώριση στοιχείων. Η Μάγια Μανόλοβα, συνήγορος του Πολίτη στη χώρα, που είναι υπεύθυνη για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, αποκάλεσε παράνομη και παράλογη τη σύλληψη των δύο δημοσιογράφων και ζήτησε απόλυτη διαφάνεια στην έρευνα για τη συμπεριφορά της αστυνομίας, αλλά και τιμωρία σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση καθήκοντος. Η ίδια επέμεινε πως, αν δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις, θα πλανάται η υποψία ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να παρεμποδίσει τη δημοσιογραφική έρευνα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή