Κουρτς: Η ΕΕ μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο αν συνεργαζόμαστε

Κουρτς: Η ΕΕ μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο αν συνεργαζόμαστε

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ευρωπαϊκή Eνωση μαστίζεται από «υπερβολικά πολλές εντάσεις», δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος προτού υποδεχτεί αργότερα αυτή την εβδομάδα τους ηγέτες της ΕΕ σε μια προσπάθεια να γεφυρώσει το μεγάλο χάσμα που έχει δημιουργηθεί ως προς τη μεταναστευτική πολιτική.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, η χώρα του οποίου έχει αυτή την περίοδο την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ, δήλωσε στη διάρκεια επίσκεψής του στο Παρίσι ότι η Αυστρία σκοπεύει να «υποστηρίξει όλους όσοι θέλουν να χτίσουν γέφυρες.»

«Υπάρχουν υπερβολικά πολλές εντάσεις στην ΕΕ, μεταξύ της Ανατολής και της Δύσης και του Βορρά και του Νότου», είπε ο ίδιος κατά την έναρξη της συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

«Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η ΕΕ μπορεί να είναι επιτυχημένη μόνο αν συνεργαζόμαστε και αν ενεργούμε από κοινού», πρόσθεσε.

Τις προηγούμενες εβδομάδες προκλήθηκε ρήξη στις σχέσεις των αντιμεταναστευτικών κυβερνήσεων της ανατολικής Ευρώπης με επικεφαλής τον ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Ορμπάν και των δυτικών κυβερνήσεων.

Ο Ορμπάν και ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισαν τον Μακρόν κυριότερο εχθρό τους στη μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης, ενώ ο Μακρόν θεωρεί ότι εκείνοι προδίδουν τις ευρωπαϊκές αξίες.

Οχι σε ένα «σκληρό Brexit»

Οι εταίροι της Βρετανίας στην ΕΕ θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποφύγουν ένα «σκληρό Brexit», που θα έχει ως αποτέλεσμα το Λονδίνο να αποχωρήσει από την Ενωση χωρίς συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο Κούρτς.

«Είναι απαραίτητο να καταλήξουμε σε συμφωνία και να διατηρήσουμε πλήρως τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης», πρόσθεσε ο Μακρόν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή