Eurostat: Τελευταία στην ευρωζώνη η Ελλάδα στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας

Eurostat: Τελευταία στην ευρωζώνη η Ελλάδα στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελευταία θέση ανάμεσα σε χώρες της ευρωζώνης τοποθετείται η Ελλάδα, σύμφωνα με έκθεση της Eurostat για τη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας σε χώρες της ΕΕ. 

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα συγκεντρώνει το χαμηλότερο ποσοστό (0,7%) διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της Ενωσης ήταν τριπλάσιο (2,1%).

Eurostat: Τελευταία στην ευρωζώνη η Ελλάδα στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας-1
Γράφημα από την έκθεση της Eurostat

Πέρα από σημαντική ένδειξη των δυσκολιών που υφίστανται στην αγορά, τα δεδομένα της Eurostat καταδεικνύουν πως πολλοί άνεργοι στην Ελλάδα δεν έχουν την πολυτέλεια της επιλογής εργασίας, ενώ δέχονται την ανάληψη καθηκόντων που δεν ταιριάζουν στα προσόντα τους ή δεν τους ικανοποιούν μισθολογικά.

Ως εκ τούτου δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις για τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων στην χώρα, καθώς το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 19%, δηλαδή το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σε οικονομίες με υψηλότερους δείκτες απασχόλησης, όπως Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο, το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων αγγίζει ή υπερβαίνει κατ' ελάχιστον το 3%. Στην κορυφή της λίστας της Eurostat με το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων τοποθετείται η Τσεχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή