Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Λένα Τριανταφύλλη

Απεβίωσε σε ηλικία 90 ετών η Λένα Τριανταφύλλη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία της πνοή άφησε, σε ηλικία 90 ετών, η Λένα Τριανταφύλλη, ιδιαιτέρα και από τους πιο στενούς συνεργάτες του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η Λένα Τριανταφύλλη υπηρέτησε στο πλευρό του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και πρωθυπουργού, επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του, επί 27 συναπτά έτη, από το 1974 έως τον θάνατό του. Γνωρίστηκε μαζί του ύστερα από μία απλή σύσταση λίγες ημέρες αφότου επέστρεψε από το Παρίσι στην Αθήνα, μετά την πτώση της δικτατορίας. Εντυπωσιάστηκε από τα προσόντα της και επέλεξε να την κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια κοντά του. Ιδιαίτερα ευπρεπής και καλλιεργημένη, διατηρούσε πάντα εξαιρετικά διακριτικό προφίλ και διακρινόταν για το ήθος και την αστική ευγένειά της.

Η σχέση της άλλωστε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, που χαρακτηριζόταν από αλληλοεκτίμηση, δεν περιορίστηκε στα επαγγελματικά της όρια, καθώς έγινε μέλος της συντροφιάς του Καραμανλή και ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του, μαζί με τον πιστό οικονόμο του Θόδωρο Χριστόπουλο. Μένοντας όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον Καραμανλή, η Λένα Τριανταφύλλη έζησε από πολύ κοντά και από «μέσα» πολλές από τις πιο σημαντικές στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας της Ελλάδας. Ωστόσο, επέλεξε να μη μιλήσει ποτέ δημοσίως για όσα έζησε ούτε να αποκαλύψει λεπτομέρειες είτε για τη θητεία της είτε για τον ίδιο τον Κων. Καραμανλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή