Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές

Χοιρινή τηγανιά με πιπεριές

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: περίπου 15΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 700 γρ. ψαρονέφρι, σε φέτες πάχους 1,5 εκ.
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε μικρά καρέ
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, καθαρισμένη και τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 2 πιπεριές, κατά προτίμηση κέρατο, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 καρότο, χοντροτριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα, ή 1½ κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος
  • 50 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το καρότο για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά χωρίς να λιώσουν. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι (που χρησιμοποιήσαμε πιο πάνω), στο υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 – 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.

«Σβήνουμε» με το κρασί και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τα μυρωδικά, περιχύνουμε με τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και μαγειρεύουμε για 1 – 2 λεπτά ακόμη, ίσα να αναμειχθούν τα αρώματα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε  την τηγανιά με ντοματοσαλάτα με βασιλικό.

Τι πίνουμε

Ενα Chardonnay ή ένα Sauvignon Blanc, και τα δύο βαρελάτα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή