Εθνική Μπάσκετ: «Αιμορραγία» χωρίς τέλος

Εθνική Μπάσκετ: «Αιμορραγία» χωρίς τέλος

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φιτίλι» προσωπικής αντιπαράθεσης με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο, κάνοντας βαρύτατη καταγγελία για χαρακτηρισμό που καταλογίστηκε στους αδελφούς Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, άναψε ο εκπρόσωπός τους Γιώργος Πάνου, δυναμιτίζοντας τη σχέση του σταρ των Μιλγουόκι Μπακς με την εθνική ομάδα. Σαράντα οκτώ ώρες μετά την εξασφάλιση πρόκρισης της Εθνικής στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Κίνας, ο μάνατζερ των Αντετοκούνμπο απάντησε με ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ισχυρισμό του κ. Βασιλακόπουλου ότι «η επιστροφή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην εθνική ομάδα, το επόμενο καλοκαίρι, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο ποσοστό από τους μάνατζερ τους, όπως συμβαίνει πλέον και σε άλλα αθλήματα, παγκοσμίως». Ο Γ. Πάνου δεν πέρασε απλώς στην αντεπίθεση, αλλά εξιστόρησε προσωπική μαρτυρία του για συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, παρουσία των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο, τους οποίους και προσέβαλε.

«Ηταν μια προσωπική συνάντηση στην ομοσπονδία, προ διετίας. Ο Γιάννης και τα αδέρφια του στέλνουν τα προσωπικά μηνύματά τους απέναντι σε κάθε είδους κοινωνικό αποκλεισμό. Ακόμα και σε αυτές τις ενέργειες ο κ. Βασιλακόπουλος πρόσβαλε ως άνθρωπο τον Γιάννη, λέγοντας ότι άλλοι αποφασίζουν γι’ αυτόν και τον περιφέρουν σαν αρκούδα με χαλκά και χαλινάρι. Ετσι τον παρομοίασε μπροστά του. Ο Γιάννης αποφάσισε να σιωπήσει μέχρι και σήμερα σεβόμενος την ηλικία και τη θέση του προέδρου και απλώς αποχωρήσαμε», είπε ο Γ. Πάνου, ενώ χαρακτήρισε «κατάδική του» την απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο να μην παίξει με την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ 2017, λόγω του προβλήματος στο γόνατό του.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, αφενός διέψευσε κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό περί «αρκούδας με χαλινάρι», υποστήριξε δε ότι η συνάντηση είχε γίνει πριν οι αδελφοί Αντετοκούνμπο αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα, ύστερα από συνεχείς προσπάθειες της ΕΟΚ για έναν χρόνο και όχι πριν από δύο χρόνια, ενώ αφετέρου προτίμησε να χαμηλώσει τους τόνους και λόγω της μακράς πορείας του στο ελληνικό μπάσκετ να μη βρεθεί στο ίδιο επίπεδο αντιπαράθεσης με τον εκπρόσωπο των παικτών.

«Σε ώρα μεγάλης χαράς για το ελληνικό μπάσκετ, μια διαδικασία ανακοινώσεων και απαντήσεων δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες. Ας μείνουμε στην πρόσφατη σημαντική επιτυχία της εθνικής ομάδας, την οποία κάποιοι επιχειρούν να δηλητηριάσουν με ψεύδη και αναλήθειες, ας αφήσουμε τους πρωταγωνιστές να την απολαύσουν και πιστεύω ότι με τον καιρό θα λύσουμε και όποια άλλα ζητήματα πιθανώς υπάρχουν. Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχο το ελληνικό μπάσκετ κάποιοι που κατά συνήθεια το απομυζούν», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΚ και συνέχισε: «Εγώ που αγωνίστηκα να γίνουν Ελληνες να πω αυτά τα πράγματα; Επαναλαμβάνω ότι εννοείται πως θέλουμε τον Γιάννη στην εθνική ομάδα».

Ιδιαίτερα στο θέμα της έκδοσης ελληνικών διαβατηρίων του Γιάννη και του Θανάση Αντετοκούνμπο, η ΕΟΚ θα παραθέσει στοιχεία για όλες τις ενέργειες που έγιναν από τον πρώην δήμαρχο Αιγάλεω κ. Καλογερόπουλο και πρωτίστως από τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή