Μπάσκετ: Ευρωπαϊκές νίκες για Αρη και Λαύριο

Μπάσκετ: Ευρωπαϊκές νίκες για Αρη και Λαύριο

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ προχωρεί ο Αρης, που νίκησε 90-64 την Ντιναμό στην Τιφλίδα και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη. Οι «κίτρινοι» επιβεβαίωσαν την ανωτερότητά τους και στα τέσσερα δεκάλεπτα, διατηρώντας τον έλεγχο του ρυθμού, αναλόγως με τις διαθέσεις τους, απέναντι στους αδύναμους γηπεδούχους. Κορυφαίος σκόρερ του Αρη ήταν ο Μποχωρίδης (18 π.) και ακολούθησαν οι Νταλό (12 π.), Τζόουνς (11 π.), Μαγκί (9 π.), Χάρις (8 π.), Αγγέλου (7 π.), Κάιζερ (6 π.), Φλιώνης (3 π.), Βεργίνης (2 π.), Σλαφτσάκης (2 π.), Χρηστίδης (2 π.).

Eυρωπαϊκό ντεμπούτο, που συνδύασε με νίκη, έκανε το Λαύριο για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Εurope Cup της FIBA και, έχοντας πρωταγωνιστές τους Ελληνες Χαραλαμπόπουλο (15 π.) και Λούντζη (8 π.), επικράτησε 82-73 της Ντίνπρο. Στην Ουκρανία (26/9), η ελληνική ομάδα θα υπερασπιστεί το προβάδισμα πρόκρισης των εννέα πόντων. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο α΄ ημίχρονο (40-45), αλλά το Λαύριο αντέδρασε αμυντικά και ανέκτησε το προβάδισμα το οποίο και συντήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα. Οι Λαμπ (16 π.), Μιλόσεβιτς (12 π.) και Νίξον (10 π.) ακολούθησαν στην παραγωγή του σκορ τον Χαραλαμπόπουλο.

• Oστικό οίδημα στο αριστερό ισχίο ήταν η διάγνωση για τον τραυματισμό του Κώστα Παπανικολάου, όπως έδειξε η μαγνητική τομογραφία, με αποτέλεσμα ο διεθνής παίκτης να μην ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού στην Κρήτη για τη συμμετοχή στο 3ο διεθνές τουρνουά του Ηρακλείου και να χρειαστεί να απουσιάσει για 20 ημέρες. Ο Παπανικολάου δεν θα παίξει με τον Ολυμπιακό στον αγώνα Κυπέλλου κόντρα στον Χολαργό (εντός, 3/10) και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (6/10) κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, ενώ υπάρχουν σημαντικές πιθανότητες να προλάβει την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας (11/10, εκτός με τη Χίμκι). Στο γήπεδο «Δυο Αοράκια», ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τη Χάποελ Ιερουσαλήμ (20.30) και η Γαλατασαράι θα παίξει με την Ούνικς Καζάν που έχει προπονητή τον Δημήτρη Πρίφτη.

• Με την ευχή στην επόμενη διοργάνωση της Ευρωλίγκας να βάλει και το έβδομο «αστέρι» στη φανέλα του, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε την εμφάνιση με το επετειακό λογότυπο που θα φορούν οι παίκτες του για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του τμήματος μπάσκετ, ενώ και στην παρουσίαση της επέκτασης της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ οι «πράσινοι» δέχθηκαν παρόμοιες ευχές από τον βασικό χορηγό τους. Οι «πράσινοι» συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το επόμενο τουρνουά προετοιμασίας, το «Παύλος Γιαννακόπουλος» στο ΟΑΚΑ (27-28/9).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή