Αστυνομικός που πυροβόλησε και εγκατέλειψε σκύλο διώκεται ποινικά

Αστυνομικός που πυροβόλησε και εγκατέλειψε σκύλο διώκεται ποινικά

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ πυροβόλησε και τραυμάτισε με το όπλο του έναν σκύλο στην περιοχή του Ταύρου, ισχυριζόμενος ότι αισθάνθηκε απειλή από το  άτυχο ζώο, όταν εκείνο ακολουθούσε τη μηχανή του γαυγίζοντας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, μετά από καταγγελίες περιοίκων.

Το περιστατικό, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της περιοχής, συνέβη τα ξημερώματα, σήμερα Παρασκευή, όταν άκουσαν τον πυροβολισμό και πετάχθηκαν έντρομοι βλέποντας το ζώο αιμόφυρτο αλλά εγκαταλελειμμένο στην άκρη του δρόμου. Μάλιστα αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού που κατήγγειλαν ότι το άτυχο σκυλάκι πυροβολήθηκε στο πόδι, ευτυχώς, και παρέμεινε επί ώρες αβοήθητο, έως ότου τελικά από πολίτες της περιοχής μεταφερθεί για τις πρώτες βοήθειες σε κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασυνείδητος αστυνομικός παραδέχθηκε το περιστατικό στην υπηρεσία του, παρουσιάζοντας την εκδοχή της απειλής του σκύλου, ο οποίος ήταν και μόνος στην περιοχή, δηλαδή δεν ήταν μέλος μιας αγέλης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για άσκοπους πυροβολισμούς και τον τραυματισμό και την εγκατάλειψη του ζώου από την Εισαγγελία και ο αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος.

Η υπηρεσία του διενεργεί όμως και ΕΔΕ και σε βάρος του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή