Προβληματίζουν το Μπαλί οι ασεβείς επισκέπτες των ναών

Προβληματίζουν το Μπαλί οι ασεβείς επισκέπτες των ναών

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αρχές στο Μπαλί δεσμεύθηκαν να σταματήσουν τους Δυτικούς επισκέπτες που ποζάρουν φορώντας μπικίνι μπροστά στους ναούς, ενώ ταυτόχρονα εκφράζουν παράπονα για πτώση στην ποιότητα των τουριστών που επισκέπτονται το νησί.

Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Μπαλί Τγιοκόρντα Οκα Αρθα Σουκαβάτι, γνωστός ως Τσοκ Εϊς, δήλωσε ότι οι Αρχές ανησυχούσαν για την πρόσφατη αύξηση στην ανάρμοστη και ασεβή συμπεριφορά των τουριστών που επισκέπτονται τους εκατοντάδες ναούς των ινδουιστών στο Μπαλί. Οπως τόνισε, τις ερχόμενες εβδομάδες οι Αρχές θα επαναξιολογήσουν το σύστημα που επιτρέπει στους τουρίστες να επισκέπτονται τους ναούς χωρίς συνοδεία. «Αυτή είναι η κυβερνητική προσπάθεια να συντηρήσει την Πούρα (τους ναούς)», δήλωσε ο Τσοκ Εϊς στη σύσκεψη του περιφερειακού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Το Μπαλί έχει γίνει ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς τα τελευταία χρόνια και το 2017 προσέλκυσε σχεδόν 5 εκατομμύρια επισκέπτες. Πολλοί επισκέφθηκαν το νησί προκειμένου να θαυμάσουν τους πολλούς ινδουιστικούς ναούς του.

Η φωτογραφία

Η κυβερνητική αντίδραση πυροδοτήθηκε από φωτογραφία Δανής τουρίστριας που καθόταν στο ιερό Λιντζίχ Παντμασάνα στον ναό Πουχούρ Λουτούρ Μπατακαρού. Η φωτογραφία έγινε viral. Το ιερό, το οποίο έχει το σχήμα θρόνου τοποθετημένου σε κολόνα, είναι αφιερωμένο στην πιο σημαντική θεότητα του τοπικού ινδουισμού και το να καθίσει κανείς πάνω του θεωρείται μεγάλη προσβολή της πίστης.

Η Ινδονησία έχει πολύ αυστηρούς νόμους κατά της βλασφημίας, και το Ινδονησιακό Ινδουιστικό Θρησκευτικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να ερευνήσει το συμβάν στο Λιντζίχ Παντμασάνα και να εντοπίσει την υπεύθυνη τουρίστρια.

Η νέα περιφερειακή κυβέρνηση του Μπαλί, η οποία ανέλαβε την εξουσία πριν από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε ότι οι πρόσφατες μαζικές αφίξεις τουριστών αποτελούν μείζον πρόβλημα για το νησί. «Είναι επειδή είμαστε τόσο ανοικτοί με τους τουρίστες, γι’ αυτό έρχονται τόσοι πολλοί. Σίγουρα σήμερα η ποιότητα των τουριστών είναι διαφορετική από ό,τι παλαιότερα», τόνισε ο Τσοκ Εϊς.

Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και την περασμένη χρονιά, τουρίστες κατηγορήθηκαν ότι σκαρφαλώνουν στις ιερές δομές, προκειμένου να βγάλουν φωτογραφίες. Μια γυναίκα κατηγορήθηκε ότι έβγαλε φωτογραφίες φορώντας μπικίνι μπροστά από έναν ναό τη στιγμή που είχε πάρει κάποια στάση της γιόγκα.

Δεν είναι, ωστόσο, μόνον το Μπαλί που υποφέρει από την άφιξη υπερβολικού αριθμού τουριστών. Ακόμα και πόλεις στην Ευρώπη που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες, όπως η Βενετία και η Βαρκελώνη, υποφέρουν από τον μαζικό τουρισμό βλέποντας την ταυτότητα της πόλης τους να χάνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή