Ιράν – Ο Ροχανί υποσχέθηκε μια «τρομακτική απάντηση» μετά την επίθεση με 29 νεκρούς

Ιράν – Ο Ροχανί υποσχέθηκε μια «τρομακτική απάντηση» μετά την επίθεση με 29 νεκρούς

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί διέταξε τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας να εντοπίσουν τους υπεύθυνους της σημερινής επίθεσης εναντίον στρατιωτικής παρέλασης στην πόλη Αχβάζ στο νότιο Ιράν, που σύμφωνα με νεότερο απολογισμό στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους, ανάμεσά τους Φρουροί της Επανάστασης αλλά και γυναικόπαιδα, μετέδωσε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA και η κρατική τηλεόραση.

Ο ιρανός πρόεδρος υποσχέθηκε μια "τρομακτική απάντηση" στην επίθεση, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε τόσο μια αντικυβερνητική αραβική οργάνωση, η Εθνική Αντίσταση Αχβάζ, όσο και το Ισλαμικό Κράτος.

Πάντως, εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού είπε ότι οι δράστες είχαν εκπαιδευτεί σε δύο χώρες του Αραβικού Κόλπου, ότι δεν ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος αλλά συνδέονται με τις ΗΠΑ και την Μοσάντ, τις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιούνταν με την ευκαιρία της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων που γιορτάζεται σήμερα, 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε ο πόλεμος μεταξύ του Ιράν και του Ιράκ (1980-1988).

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή