Συνεχή ενημέρωση για τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

Συνεχή ενημέρωση για τη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνεχή ενημέρωση για όλη την επιχείρηση κατάσβεσης, καθώς και για την εξέλιξη της φωτιάς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατία Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος μετέβη στο σημείο «μετά από εντολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηρακλείου Βαγγέλη Καρκανάκη.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα ενημερωθεί άμεσα μετά την καταγραφή των ζημιών, για το πρόβλημα στέγασης που θα αντιμετωπίσουν οι φοιτητές που διέμεναν στις πληγείσες από την φωτιά εστίες», συμπλήρωσε ο κ. Αυγενάκης.

«Η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης περιορίστηκε χάρη στις άμεσες και καλά συντονισμένες ενέργειες των στελεχών της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ», δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος βρέθηκε στο πεδίο των επιχειρήσεων κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το πρωί, σε κτίριο των φοιτητικών εστιών εντός του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε: «Οι 69 φοιτητές ενημερώθηκαν έγκαιρα μετά από συντονισμένες ενέργειες της πρυτανικής αρχής και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια εκτός φοιτητικής εστίας. Ελπίζουμε η αναστάτωση των ασθενών, ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και συνοδών στο Βενιζέλειο νοσοκομείο να αποκατασταθεί το συντομότερο».

Αναφέρθηκε, επίσης, και στους δεκάδες εθελοντές που έτρεξαν και συνέβαλαν και εκείνοι στην έγκαιρη κατάσβεση και τον έλεγχο της φωτιάς χαρακτηρίζοντας τους ως αξιέπαινους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή