Φυγόκεντρες τάσεις στην Κ.Ο. Ενωσης Κεντρώων

Φυγόκεντρες τάσεις στην Κ.Ο. Ενωσης Κεντρώων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον κίνδυνο να περιπέσει σε κοινοβουλευτική αφάνεια «φλερτάρει» η Ενωση Κεντρώων, μόλις τρία χρόνια πριν από την πρώτη είσοδό της στη Βουλή και ενώ το πολιτικό σύστημα ήδη σκέφτεται τις επόμενες εκλογές:

Η χθεσινή «απειλή» του κ. Αριστείδη Φωκά ότι σήμερα θα ανεξαρτητοποιηθεί, και το φημολογούμενο έντονα τα τελευταία 24ωρα «διαζύγιο» του Ιωάννη Σαρίδη από την Ενωση Κεντρώων, εξαιτίας της εν εξελίξει κρίσης στις σχέσεις του με τους Βασίλη Λεβέντη – Δημήτρη Καβαδέλλα, αν γίνουν πράξη θα σημάνουν ότι το κόμμα του κ. Λεβέντη θα απομείνει με μόνο τέσσερις βουλευτές, δηλαδή κατά έναν λιγότερο από το όριο που θέτει ο κανονισμός για να θεωρείται πως διαθέτει Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Μια τέτοια εξέλιξη θα συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Λεβέντης δεν θα θεωρείται πλέον πρόεδρος Κ.Ο. και συνεπώς δεν θα μπορεί να λαμβάνει μέρος σε προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις σε επίπεδο αρχηγών, ενώ το κόμμα δεν θα εκπροσωπείται στη διάσκεψη των προέδρων, δεν θα διαθέτει δικά του γραφεία, ενώ ουσιαστικά θα χάσει και τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής.

«Το μοναστήρι να είναι καλά. Σε δύο μήνες που θα γίνουν εκλογές, η Ενωση Κεντρώων θα ξαναμπεί στη Βουλή αυτή τη φορά με 14 βουλευτές», έλεγε στέλεχος του κόμματος.

Υπενθυμίζεται πως η Ενωση Κεντρώων εισήλθε πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο με εννέα βουλευτές τον Σεπτέμβριο του 2015. Εκτοτε, αποχώρησαν με διαφορετικές αφορμές οι Γ. Καρράς, Γ. Κατσιαντώνης και η κυρία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή