Με εντολή της Κομισιόν η έρευνα για την κακοδιαχείριση των μεταναστευτικών πόρων

Με εντολή της Κομισιόν η έρευνα για την κακοδιαχείριση των μεταναστευτικών πόρων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν διαπίστωσε κακοδιαχείριση των μεταναστευτικών πόρων αλλά δεν είναι και η κατάλληλη να εξιχνιάσει τέτοιες καταγγελίες, δήλωσε η Εκπρόσωπος της Επιτροπής Νατάσα Μπερτό σήμερα απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με καταγγελίες για οικονομικές ατασθαλίες που έγιναν στην σίτιση των μεταναστών. Για αυτό ζήτησε από τον OLAF, το ανεξάρτητο σώμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που ερευνά απάτες στην ΕΕ να διερευνήσει το θέμα περαιτέρω.

«Τα χρήματα για την σίτιση μεταναστών στην Ελλάδα που βρίσκονται υπό εξέταση από τον OLAF προέρχονται από έκτακτα ευρωπαϊκά κονδύλια και έχουν διαφορετικό τρόπο ελέγχου από ό,τι τα μακροπρόθεσμα κονδύλια για τη μετανάστευση που για να δοθούν υπόκεινται σε ενδελεχή έλεγχο», εξήγησε η Ν. Μπερτό.

«Έχουμε επισκεφτεί το project δύο φορές και δεν έχουμε βρει κάποια κακοδιαχείριση των πόρων και για αυτό συνεχίσαμε και την χρηματοδότηση του», είπε η η ίδια αλλά πρόσθεσε ότι η Επιτροπή δεν είναι κατάλληλη να ερευνά τέτοιες υποθέσεις απάτης. Εξαιτίας των καταγγελιών που είχαν γίνει ανέθεσε το θέμα στον κατάλληλο οργανισμό, τον OLAF.

«Οι επισκέψεις μας επιβεβαίωναν ότι υπάρχει σίτιση για τους μετανάστες και για αυτό προχωρήσαμε στην αποπληρωμή του κόστους της σίτισης», είπε και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε οι κατάλληλοι να ερευνήσουμε καταγγελίες σχετικά με παράνομα κέρδη από υπηρεσίες σίτισης». 

Κατά την πάγια τακτική που διέπει τις εν εξελίξει έρευνες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο OLAF δεν μπορούν να σχολιάσουν περαιτέρω την υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή