Η Volkswagen στη Digital Expo 2018

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Η Kosmocar – Volkswagen δίνει εντυπωσιακό παρών στη Digital Expo 2018. Πρόκειται για ίσως τη μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση Τεχνολογίας και Gaming στην Ελλάδα, που διοργανώνεται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 29-30 Σεπτεμβρίου 2018, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου. Για ένα διήμερο, οι λάτρεις της τεχνολογίας θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στον κόσμο των υπολογιστών, των προηγμένων κινητών και των κάθε είδους gadgets. Στη διάθεση των επισκεπτών θα είναι ανερχόμενες ελληνικές Startups που κάνουν χρήση των νέων τεχνολογιών, μοναδικά παιχνίδια δράσης από ανεξάρτητα Game Studios, δυνατότητα παρακολούθησης ομιλιών και σεμιναρίων από ακαδημαϊκούς και εκπροσώπους κολοσσών της τεχνολογίας όπως η Google και η Nvidia. 

 
Από μία τέτοια συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείπει η Volkswagen, ένα brand που οδηγεί τις παγκόσμιες τεχνολογικές εξελίξεις όσον αφορά στον κλάδο του αυτοκινήτου. Η Volkswagen θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ψηφιακή εποχή στην αυτοκίνηση. 
 
Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια ενός Polo GTI και ενός up! GTI που θα εκτίθενται στην κεντρική αίθουσα gaming, οι φίλοι της τεχνολογίας θα γνωρίσουν όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας οδηγού και επιβατών με το αυτοκίνητο, που προσφέρει η Volkswagen. Οι εφαρμογές που θα παρουσιάζονται στα δύο μοντέλα-εκθέματα είναι οι Volkswagen Car-Net® App-Connect και Volkswagen Connect. 

Όσον αφορά στο App-Connect, ουσιαστικά πρόκειται για τρεις καινοτόμες τεχνολογίες σε μία ενιαία εφαρμογή, που προσφέρει πρόσβαση σε επιλεγμένες λειτουργίες του smartphone απευθείας από το infotainment σύστημα του αυτοκινήτου. Οι χάρτες, τα μηνύματα, αρχεία μουσικής, εικόνας κλπ., μπορούν να εμφανιστούν στην οθόνη αφής του smartphone, για εύκολη προβολή και χρήση. Στην επικοινωνία κινητού-αυτοκινήτου υποστηρίζονται όλοι οι γνωστοί σήμερα τρόποι:
 
MirrorLink™
CarPlay™ από την Apple
Android Auto™ από την Google
 
Με το Volkswagen Connect, ο οδηγός μπορεί συνδέοντας το smartphone μέσω ενός ειδικού βύσματος (DataPlug) να μετατρέψει το Volkswagen του σε πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να έχει εκτός άλλων:
 
Αρχείο καταγραφής διαδρομών – ηλεκτρονικό αρχείο καταγραφής διαδρομών στην εφαρμογή με δυνατότητα δωρεάν εξαγωγής των δεδομένων.
 
Ανάλυση τρόπου οδήγησης –  πιο αποδοτική οδήγηση και εξοικονόμηση καυσίμων.
 
Οθόνη ανεφοδιασμού καυσίμου – με καταγραφή κάθε ενέργειας που αφορά στο ρεζερβουάρ καυσίμου και συγκέντρωση όλων των δεδομένων σε μία συνολική αναφορά.
 
Προγραμματισμό τακτικού Service και ραντεβού με εύρεση εξουσιοδοτημένου συνεργάτη Service Volkswagen.
 
Αποθήκευση της θέσης στάθμευσης του αυτοκινήτου.
 
Κλήση για βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης – επικοινωνία με την 24ωρη γραμμή.
 
H Digital Expo 2018 διεξάγεται το διήμερο 29-30 Σεπτεμβρίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, με ώρες λειτουργίας 10.00-21.00.
 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή