Τσουνάμι «χτυπά» την Ινδονησία μετά τον σεισμό (βίντεο)

Τσουνάμι «χτυπά» την Ινδονησία μετά τον σεισμό (βίντεο)

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τσουνάμι «χτύπησε» τις ακτές της Ινδονησίας μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα τη νήσο Σουλαγουέσι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα κύματα που έχουν φτάσει μέχρι και τα δύο μέτρα έπληξαν την επαρχία Παλού και τον οικισμό Ντογκάλα με διεθνή μέσα να αναμεταδίδιουν εικόνες από τεράστια κύματα. 

Ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών δήλωσε πως τα νερά παρέσυραν σπίτια που βρίσκονταν κοντά στην ακτή και ότι οι περίοικοι έχουν δηλώσει αγνοούμενους, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Εως τώρα δεν υπάρχει επίσημη αναφορά σε νεκρούς. Νωρίτερα ο ίδιος εκπρόσωπος είχε γράψει στο Twitter πως τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του λόγω του σεισμού και 10 τραυματίστηκαν.

Ερασιτεχνικά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο εικονίζουν τα νερά να έχουν πλημμυρίσει παραθαλάσσιες συνοικίες στο Παλού. Η αυθεντικότητα των πλάνων δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα είχε αρθεί η προειδοποίηση για τσουνάμι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή