ΗΠΑ: Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων ενέκρινε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο

ΗΠΑ: Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων ενέκρινε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας ψήφισε υπέρ του διορισμού του συντηρητικού δικαστή Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο διορισμός του Κάβανο, τον οποίο έχει προτείνει για την θέση αυτή ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, εγκρίθηκε με ψήφους 11 υπέρ έναντι 10 κατά. Όλοι οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές τον υπερψήφισαν, ενώ οι Δημοκρατικοί τον καταψήφισαν.

Ωστόσο, ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζεφ Φλέικ, πριν διεξαχθεί η ψηφοφορία, είπε ότι θα ψηφίσει υπέρ μόνο εφόσον αναβληθεί για μία εβδομάδα η συνεδρίαση της ολομέλειας για την επικύρωση του διορισμού, προκειμένου να ερευνήσει η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI), στο διάστημα αυτό, τις κατηγορίες σε βάρος του Κάβανο περί ανάρμοστης σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Τσακ Γκράσλεϊ είπε ότι θα συνηγορήσει υπέρ της αναβολής της συνεδρίασης της ολομέλειας για μία εβδομάδα, όμως σχολίασε ότι δεν μπορεί να ελέγξει το πρόγραμμα των συνεδριάσεων της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή