Τσάμπιονς Λιγκ: Κομβική αναμέτρηση για την ΑΕΚ

Τσάμπιονς Λιγκ: Κομβική αναμέτρηση για την ΑΕΚ

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΑΕΚ υποδέχεται απόψε στο ΟΑΚΑ την Μπενφίκα για τη δεύτερη αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, σε έναν αγώνα ιδιαίτερα κρίσιμο για την Ενωση και σε πολύ μεγάλο βαθμό καθοριστικό για τη γενικότερη πορεία της στον όμιλο. Αμφότεροι οι αντίπαλοι ξεκίνησαν με ήττες τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση, καθώς η ΑΕΚ έχασε εκτός έδρας με 3-0 από τον Αγιαξ και η Μπενφίκα με 2-0 εντός έδρας από την Μπάγερν. Δεδομένου ότι μετά τον αγώνα με τους «Αετούς» της Λισσαβώνας έπονται οι δύο μεγάλες αναμετρήσεις με την Μπάγερν Μονάχου, η ΑΕΚ θα πρέπει να πάρει σήμερα τη νίκη για να έχει πιθανότητες διεκδίκησης της δεύτερης ή της τρίτης θέσης στη βαθμολογία του ομίλου. Η θεωρία από την πράξη, βεβαίως, απέχει παρασάγγας, καθώς η Μπενφίκα είναι μια καταπληκτική ομάδα με εντυπωσιακές δυνατότητες και πολύ πλούσιο ταλέντο.

«Μάθαμε από τα λάθη μας», ανέφερε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προσθέτοντας: «Θέλει πολύ τρέξιμο και πρέσινγκ και στα 90 λεπτά». Ο Εβρίτης τεχνικός σκέφτεται ως «ζευγάρια» στα στόπερ τους Τσιγκρίνσκι – Τσόσιτς ή Οικονόμου – Λαμπρόπουλο. Στις άλλες θέσεις, ο Μπάρκας θα είναι στην εστία με τους Μπακάκη και Χουλτ σε ρόλους δεξιού και αριστερού μπακ, αντίστοιχα. Σιμόες και Γαλανόπουλος στο κέντρο, με Μάνταλο, Μπακασέτα και Γκάλο πίσω από τον Εζεκιέλ Πόνσε.

Στο μέτωπο των τραυματισμών, οι αρχικοί φόβοι περί ρήξης πρόσθιου χιαστού του Ελντερ Λόπες επιβεβαιώθηκαν και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ χειρουργείται σήμερα και αναμένεται να μείνει εκτός δράσης για 6 μήνες. Μπογέ και Αλεφ προπονήθηκαν κανονικά αλλά είναι εκτός αποστολής, όπως και ο τιμωρημένος Μάρκο Λιβάγια.

«Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ΑΕΚ, δεν υπάρχουν φαβορί σε αυτό το επίπεδο», είπε στις δηλώσεις του ο προπονητής της Μπενφίκα, Ρούι Βιτόρια, που σε ερωτήσεις Πορτογάλων δημοσιογράφων για την ενδεκάδα απάντησε πως είναι αναποφάσιστος, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3 τους Βλαχοδήμο, Γκριμάλντο, Κόντι, Ρούμπεν Ντίας, Αλμέιδα, Φέισα, Γκέντσον Φερνάντες, Πίσι, Σέρβι, Σάλβιο και Σεφέροβιτς.

Στα άλλα παιχνίδια της βραδιάς διεξάγονται ενδιαφέροντες αγώνες, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια αναμέτρηση που να ξεχωρίζει εμφανώς από τις υπόλοιπες. Ο αγώνας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Βαλένθια ίσως συζητηθεί καθώς η θέση του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο κρίνεται επισφαλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή