Καταρρέουν οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο

Καταρρέουν οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά των Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να αντιμετωπίζουν σφοδρό κύμα πωλήσεων στα όρια του «sell off».

Η αγορά κατέγραφε μεγάλες απώλειες έως και 4,11%, υποχωρώντας έως και τις 653,14 μονάδες για να βελτιωθεί στη συνέχεια η εικόνα της.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 12:40, διαμορφώνεται στις 663,40 μονάδες σημειώνοντας πτώση 2,61%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 39,89 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 2,27%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 2,68%.

Τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (-26,16% στα 1,211 ευρώ), της Eurobank (-10,72% στα 0,5620 ευρώ), της Εθνικής (-6,27% στα 1,570 ευρώ), της ΔΕΗ (-6,09% στα 1,2810 ευρώ) και της Alpha Bank(-5,16% στα 1,1570 ευρώ).

Το μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 8.969.906 και 6.540.164 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Alpha Bank με 7,567 εκατ. ευρώ και η Πειραιώς με 6,058 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 18 μετοχές, 61 πτωτικά και 18 παραμένουν σταθερές.

Τραπεζίτες: Αντίδραση χωρίς λογική

Αντίδραση «χωρίς καμία λογική» χαρακτηρίζουν κορυφαίοι τραπεζίτες το σημερινό sell off στο ελληνικό χρηματιστήριο που έχει οδηγήσει σε καθίζηση τις μετοχές των τραπεζών, με προεξάχουσα την τράπεζα Πειραιώς, η τιμή της οποίας κινείται κοντά στο limit down.

«Πρόκειται για αψυχολόγητη πτώση» που δεν δικαιολογείται, σχολιάζει χαρακτηριστικά κορυφαίος τραπεζίτης, η οποία ξεπερνά το όποιο κλίμα δυσπιστίας μπορεί να υπάρχει για την ελληνική οικονομία ή τις επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου.

«Ακόμη και αν δεχθούμε ότι υπάρχει ένα αδικαιολόγητο κλίμα καχυποψίας, η κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο ξεπερνά κατά πολύ μια αρνητική αντίδραση», συμφωνεί κορυφαίο επίσης τραπεζικό στέλεχος.

Χρήστος Μεγάλου: Παράθυρο ευκαιρίας για την έκδοση ομολόγου αναζητεί η Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς παρακολουθεί τις αγορές προκειμένου να εντοπίσει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την έκδοση χρέους στο πλαίσιο του σχεδίου ενίσχυσης των κεφαλαίων της, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου.

"Η Τράπεζα Πειραιώς εκτελεί το σχέδιο ενίσχυσης των κεφαλαίων της, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί στις αγορές από τα μέσα του 2018", δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

"Η τράπεζα είναι σε συνεχή διάλογο με τις εποπτικές αρχές και παρακολουθεί τις αγορές προκειμένου να εντοπίσει το παράθυρο ευκαιρίας για την έκδοση που δεν θα απομειώνει την αξία των μετοχών (non-dilutive capital instrument) που περιλαμβάνεται στο σχέδιο", πρόσθεσε ο CEO της τράπεζας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή