Ιστορίες νικητών τυχερών παιχνιδιών

Ιστορίες νικητών τυχερών παιχνιδιών

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το να κερδίζει κάποιος ένα μεγάλο χρηματικό ποσό σε τυχερά παιχνίδια συνοδεύεται κατά κανόνα από απίστευτη χαρά. Εν συνεχεία η χαρά δίνει σε πολλούς τη θέση της στην ανησυχία ή στον φόβο για πιθανή απώλεια του τυχερού δελτίου. Μόνο μια σκέψη υπάρχει στο μυαλό: το δελτίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χαθεί πριν το εξετάσει ο κατά τόπους επιφορτισμένος με αυτό το καθήκον υπάλληλος της εταιρείας τυχερών παιχνιδιών.

«Οι άνθρωποι μαθαίνουν ήδη μερικές ημέρες νωρίτερα ότι έχουν κερδίσει. Και μετά πολλοί φοβούνται μήπως γίνει κάτι με το δελτίο. Γιατί χωρίς δελτίο, δεν υπάρχει κέρδος», λέει ο Ράινερ Χόλμερ, αρμόδιος ελεγκτής στην εταιρεία του Λόττο στη Βαυαρία, στον οποίο απευθύνονται όσοι κερδίζουν για τις πρώτες πρακτικές συμβουλές.

Όπως λέει, μια κυρία τον παρακάλεσε να… μυρίσει το τυχερό δελτίο της. Και αυτό είχε εντονότατη μυρωδιά καφέ «επειδή το είχε φυλάξει στο δοχείο με τον καφέ». Σύμφωνα με τον Ράινερ Χόλμερ, ένας άνδρας είχε βάλει το δικό του δελτίο στην κατάψυξη και κάποιος άλλος το είχε κρύψει ανάμεσα σε απλήρωτους λογαριασμούς. «Οι περισσότεροι πάντως φυλάνε το τυχερό δελτίο κάτω από το μαξιλάρι. Δεν μπορούν όμως να αποκοιμηθούν, γιατί κάθε τόσο κοιτάζουν να δουν αν είναι ακόμα εκεί», αναφέρει ο Ράινερ Χόλμερ.

Η δουλειά του είναι να μεριμνά για παίκτες που έχουν κερδίσει πάνω από 100.000 ευρώ. Οι νικητές απευθύνονται σε αυτόν στα κεντρικά του Λόττο στο Μόναχο.

«Στο γραφείο μου οι νικητές μπορούν να πιουν κάτι, να πάρουν μια ανάσα στον καναπέ μου και να μου μιλήσουν», λέει. Εν συνεχεία ελέγχεται το δελτίο για να διαπιστωθεί εάν όντως κέρδισαν και μετά εμβάζονται τα χρήματα στο λογαριασμό του εκάστοτε τυχερού. Ο Χόλμερ Ράινερ συναντά όσους κερδίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά και τους δίνει πρακτικές συμβουλές.

Μια ιστορία που τον συγκίνησε ιδιαίτερα ήταν αυτή ενός τεχνίτη, η εταιρεία του οποίου όδευε προς τη χρεοκοπία όταν ξαφνικά έπιασε εξάρι στο Λόττο και μπόρεσε να σώσει τόσο την εταιρεία όσο και τις θέσεις εργασίας για τα άτομα που απασχολούσε.

Μια δεύτερη περίπτωση ήταν ένας άνδρας που παρά το γεγονός ότι κέρδισε εκατομμύρια καθόταν λυπημένος και απαρηγόρητος.

«Κύριε Χόλμερ, θα σας έδινα τώρα όλα αυτά τα εκατομμύρια εάν μπορούσε η άρρωστη γυναίκα μου να γίνει καλά», του είπε ο υπερτυχερός του Λόττο.

Αυτό που του αρέσει περισσότερο από όλα στη δουλειά του είναι ότι «κατά 99% βρίσκομαι μαζί με πολύ χαρούμενους ανθρώπους. Και πιστεύω ότι το περιβάλλον μας έχει επιρροή σε εμάς τους ίδιους», επισημαίνει ο Ράινερ Χόλμερ. Πάντως ο ίδιος, αν και παίζει Λόττο μερικές φορές, έχει κερδίσει μια φορά μόλις 10 ευρώ, όπως λέει γελώντας.

Πηγή: Deutsche Welle

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή