Απαντήσεις για το πού βρίσκονταν τα ελικόπτερα την ώρα της φωτιάς στο Μάτι ζητεί η Βαρβάρα Φύτρου

Απαντήσεις για το πού βρίσκονταν τα ελικόπτερα την ώρα της φωτιάς στο Μάτι ζητεί η Βαρβάρα Φύτρου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aπαντήσεις για το το αν υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι ζητεί με νέα αίτησή της από την Πυροσβεστική, τα αρμόδια Υπουργεία, την Πολιτική Προστασία και τη Δικαιοσύνη η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία έχασε τον σύζυγο και τα δύο της παιδιά.

Ειδικότερα, η κυρία Φύτρου ζητεί να δοθούν εξηγήσεις για το πού επιχειρούσαν τα ελικόπτερα ή να απαντήσουν οι αρμόδιοι για το αν βρίσκονταν καθηλωμένα στο έδαφος την ώρα της πυρκαγιάς.

Πιο συγκεκριμένα, στην αίτηση που υπέβαλε δια του συνηγόρου της Βασίλη Καπερνάρου, επισημαίνει ότι την ώρα της φωτιάς υπήρχαν καθηλωμένα ελικόπτερα, τα οποία και δεν επιχείρησαν για την κατάσβεση, κάτι το οποίο πιθανόν να ήταν καθοριστικό για την έκβαση των πραγμάτων.

Ας σημειωθεί, πως η Βαρβάρα Φύτρου, με την μήνυση που έχει υποβάλει, έφερε την υπόθεση στο επίπεδο των ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων αφού υπέβαλε μήνυση κατά επτά ατόμων αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Πρόκειται για τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, τον τέως επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, τους τέως αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον τέως αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή