Κομισιόν: Οι τράπεζες λαμβάνουν μέτρα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Κομισιόν: Οι τράπεζες λαμβάνουν μέτρα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη βεβαιότητα ότι οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs), εξέφρασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διά στόματος του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τον Τύπο, εάν η Επιτροπή θα δεχθεί τη διενέργεια προγράμματος προστασίας περιουσιακών στοιχείων τραπεζών με κρατική εγγύηση (asset protection scheme), o M. Σχοινάς απάντησε ότι η Επιτροπή δε σχολιάζει επιμέρους θεσμικά όργανα, αλλά πρόσθεσε ότι, σε γενικές γραμμές, η Επιτροπή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών τραπεζών.

«Χάρη στο επιτυχημένο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης το 2015, οι ελληνικές τράπεζες προχώρησαν σε σημαντικές αναδιαρθρώσεις και τώρα πρέπει να συνεχίσουν να επικεντρώνουν την προσοχή τους στη διαδικασία επίλυσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Είμαστε βέβαιοι ότι οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να το αντιμετωπίσουν αυτό το ζήτημα, κάτι το οποίο θα υποστηριχθεί από τις μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησε η ελληνική κυβέρνηση», ανέφερε, τέλος, ο Μ. Σχοινάς.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή