Συνελήφθη ύποπτος για την δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου, σεξουαλικά τα κίνητρα του εγκλήματος

Συνελήφθη ύποπτος για την δολοφονία της Βουλγάρας δημοσιογράφου, σεξουαλικά τα κίνητρα του εγκλήματος

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας ύποπτος για τον βιασμό και τη δολοφονία της δημοσιογράφου Βικτόρια Μαρίνοβα στο Ρούσε της βόρειας Βουλγαρίας συνελήφθη χθες στη Γερμανία όπου είχε διαφύγει, ανακοίνωσαν οι βουλγαρικές αρχές, που «σε αυτό το στάδιο» αποκλείουν κίνητρο συνδεόμενο με την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος.

«Τα στοιχεία που έχουμε σε αυτό το στάδιο δημιουργούν την εντύπωση ότι πρόκειται μία μη προμελετημένη επίθεση με κίνητρο την σεξουαλική επίθεση», ανάφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Σόφια ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ.

Ο ύποπτος, το DNA του οποίου βρέθηκε στην σκηνή του εγκλήματος, συνελήφθη χθες την νύκτα στην Γερμανία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας Μλάντεν Μαρίνοφ. «Εχουμε αρκετά στοιχεία που συνδέουν αυτό το πρόσωπο με τον τόπο του εγκλήματος και το θύμα», είπε.

Ο βασικός ύποπτος της υπόθεσης ονομάζεται Σεβερίν Κρασιμίροφ, είναι Βούλγαρος γεννημένος το 1997 και ήταν ήδη καταζητούμενος για δολοφονία και βιασμό, εξήγησε ο γενικός εισαγγελέας.

Κατοικούσε στην περιοχή και διέφυγε στην Γερμανία οδικώς, μέσω της Ρουμανίας, την Κυριακή, την επομένη του εγκλήματος, πρόσθεσε ο εισαγγελέας Τσατσάροφ.

Την Τρίτη οι αρχές συνέλαβαν έναν Ρουμάνο πολίτη, τον οποίο τελικά άφησαν ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες. 

Η Βικτόρια Μαρίνοβα, 30 ετών, παρουσιάστρια του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού TVN, υπέκυψε αφού ξυλοκοπήθηκε, στραγγαλίστηκε και βιάστηκε. Το πτώμα της βρέθηκε το Σάββατο σε πάρκο κοντά στον Δούναβη, στην πόλη Ρούσε κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.

Η δολοφονία της προκάλεσε κατακραυγή στην Ευρώπη όπου άλλοι δύο δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών: ο δημοσιογράφος Γιαν Κούτσιακ στη Σλοβακία τον περασμένο Φεβρουάριο και η Μαλτέζα δημοσιογράφος Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία τον Οκτώβριο του 2017.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή