Διπλασιάστηκε η αξία του «κατεστραμμένου» Banksy – Θα εκτεθεί εκ νέου στο κοινό (βίντεο)

Διπλασιάστηκε η αξία του «κατεστραμμένου» Banksy – Θα εκτεθεί εκ νέου στο κοινό (βίντεο)

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γυναίκα που αγόρασε την περασμένη εβδομάδα έναντι 1,04 εκατ. στερλίνες (1,18 εκατ. ευρώ) τον πίνακα του αινιγματικού καλλιτέχνη Banksy , ο οποίος αυτοκαταστράφηκε αμέσως μετά την πλειοδότησή του στο Λονδίνο, επιβεβαίωσε χθες πως θα καταβάλει το τίμημα του έργου στον Οίκο δημοπρασιών Sotheby's .

O πίνακας «Κορίτσι με Μπαλόνι»(Girl With Balloon), ναι μεν έγινε λωρίδες από τον καταστροφέα εγγράφων που ο καλλιτέχνης είχε εφαρμόσει στο πίσω μέρος της κορνίζας, αλλά ακριβώς αυτά τα κομμάτια του πίνακα θεωρείται πλέον πως αποτελούν ένα νέο έργο, που ο ίδιος ο Banksy έχει ονομάσει «Love is in the Bin», δηλαδή «Η αγάπη είναι στον σκουπιδοτενεκέ».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

. "The urge to destroy is also a creative urge" – Picasso

A post shared by Banksy (@banksy) on

Oct 6, 2018 at 10:09am PDT

 

Η γυναίκα που αγόρασε το έργο είναι μία «Ευρωπαία συλλέκτρια» με μακρά συνεργασία με τον συγκεκριμένο Οίκο δημοπρασιών, τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Sotheby's, που απέφυγαν να αποκαλύψουν την ταυτότητά της.

«Όταν το σφυρί σήμανε την τελική πράξη της δημοπράτησης του πίνακα, την περασμένη εβδομάδα, αρχικά συγκλονίστηκα, όπως σταδιακά άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως μόλις είχα κάνει δικό μου έναν σταθμό στην ιστορία της τέχνης», τονίζει η ίδια η συλλέκτρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Sotheby's.

Ο Οίκος προσθέτει επίσης πως το «ξαναβαπτισμένο» έργο του Banksy θα εκτεθεί για το κοινό στα τέλη της επόμενης εβδομάδας στην έδρα του Sotheby's, στην οδό Νιου Μποντ Στριτ του Λονδίνου.

Η «αναπάντεχη performance» του Banksy «μετατράπηκε αυτοστιγμής σε ένα μοναδικό γεγονός στην παγκόσμια ιστορία της Τέχνης», υπογραμμίζει ο Sotheby's, που θεωρεί ότι αυτή «ήταν η πρώτη φορά που ένα νέο έργο τέχνης δημιουργείται κατά τη διάρκεια μίας δημοπρασίας».

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν πως με το «κόλπο γκρόσο» του Banksy, η αξία του έργου του έχει διπλασιασθεί στην παγκόσμια αγορά της τέχνης, εξαιτίας ακριβώς της έκπληξης που προκάλεσε η αυτοκαταστροφή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή