Nίκη με 1-0 της Εθνικής επί της Ουγγαρίας

Nίκη με 1-0 της Εθνικής επί της Ουγγαρίας

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη νίκη που επιζητούσε επί της Ουγγαρίας πέτυχε την Παρασκευή το βράδυ στο ΟΑΚΑ η Εθνική με 1-0 τρεις μέρες πριν από το ντέρμπι στο Τάμπερε με την πρωτοπόρο Φινλανδία για το Nations League.

Ο Μίκαελ Σκίμπε παρέταξε τους Μπάρκα, Τσιμίκα, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Μπακάκη, Ζέκα, Κουρμπέλη, Πέλκα, Μπακασέτα, Φορτούνη και Μήτρογλου, απέναντι στους Γκούλασι, Κάνταρ, Φιόλα, Όρμπαν, Νάγκι, Ζαλάι, Κάλμαρ, Κλαϊνχάισλερ, Βάργκα, Σαλάι και Μπέσε.

Η Εθνική μπήκε πιο δυνατά και πίεσε για ένα γκολ αλλά η Ουγγαρία ισορρόπησε το ματς γρήγορα, κρατώντας μακριά από τα καρέ της κάθε κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί από τους Ελληνες διεθνείς, οι οποίοι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι εμφανίστηκαν στο τερέν.

Το α' ημίχρονο είχε δυνατές μονομαχίες και ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στις κερκίδες του ΟΑΚΑ είχε παλμό. Η ελληνική ομάδα άσκησε πίεση ψηλά (αυτό στοίχισε κίτρινες κάρτες στους Παπασταθόπουλο, Τσιμίκα και Μπακάκη), είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να βρει διάδρομο απέναντι στην καλοστημένη ουγγρική αμυντική διάταξη και φανέρωσε αδυναμία κυρίως στην ανάπτυξη από τις πτέρυγες με αποτέλεσμα να μη δημιουργηθεί καμία φάση…

Στο β' μέρος ο Σκίμπε αντικατέστησε τον βαρύ (και ντεφορμέ) Κουρμπέλη με τον Τζιόλη στα χαφ, αλλά η Ουγγαρία προσπάθησε να αιφνιδιάσει μόλις στο 46' όμως η κεφαλιά του Σάλαϊ πέρασε λίγο άουτ. Παρόλα αυτά η ελληνική ομάδα ανέλαβε πάλι τα ηνία του ματς, με κατοχή, πίεση κι προσπάθεια να κάνει αυτό που δεν κατάφερε στο α' μέρος: να δημιουργήσει ρήγματα από τις πτέρυγες. Μάταια όμως.

Η Ουγγαρία εμφάνισε λύσεις σε κάθε «γρίφο» της Ελλάδας κι όλα έδειχναν ότι αυτός που θα πετύχει πρώτος το γκολ, θα έπαιρνε το ματς. Και στο 65' το ρήγμα από τον αριστερή πτέρυγα ήρθε ύστερα από πάσα του Φορτούνη στον Τσιμίκα ο οποίος σέντραρε με δεύτερη προσπάθεια, βρήκε τον Μήτρογλου που με κεφαλιά νίκησε τον Γκούλασι για το 1-0.

Στα εναπομείναντα λεπτά η ελληνική ομάδα «έπαιξε» με τον χρόνο, η Ουγγαρία δεν είχε απαντήσεις ούτε δυνάμεις για να ψάξει την ισοφάριση, ο Χριστοδουλόπουλος έχασε σημαντική ευκαιρία στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, κι έτσι η Εθνική μας πήρε το τρίποντο και άνοιξε τη διαφορά από την αντίπαλό της στη 2η θέση του ομίλου της.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου: Εσθονία-Φινλανδία 0-1 (Πούκι 90'+1').

Η βαθμολογία ύστερα από τρία ματς: Φινλανδία 9, Ελλάδα 6, Ουγγαρία 3, Εσθονία 0.

Τη Δευτέρα η Εθνική αντιμετωπίζει στο ντέρμπι του 2ου ομίλου της Λιγκ 3, τη Φινλανδία στο Τάμπερε και η Εσθονία την Ουγγαρία στο Ταλίν.

Ελλάδα: Μπάρκας, Μπακάκης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τσιμίκας, Ζέκα, Κουρμπέλης (46’ Τζιόλης), Μπακασέτας, Φορτούνης, Πέλκας (85’ Χριστοδουλόπουλος), Μήτρογλου (90’+3’ Κουλούρης).

Ουγγαρία: Γκιουλάσι, Μπέσε (75’ Νέμεθ), Όρμπαν, Κάνταρ, Φιόλα, Κλάινχάϊσλερ, Νάγκι, Κάλμαρ (55’ Κόβαξ), Βάργκα (68’ Ντ. Νάγκι), Ζάλαϊ, Σάλαϊ. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή