Οι διάλογοι της ρήξης, οι φήμες για παραίτηση Κοτζιά και το μήνυμα Τζανακόπουλου

Οι διάλογοι της ρήξης, οι φήμες για παραίτηση Κοτζιά και το μήνυμα Τζανακόπουλου

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι εκρηκτικοί διάλογοι κατά την διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου, μαρτυρούν το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει πλέον στην συγκυβέρνηση. Οι τόνοι μεταξύ Πάνου Καμμένου και Νίκου Κοτζιά ανέβηκαν στα ύψη, με τον ΥΠΕΞ να κατηγορεί τον υπουργό Αμυνας για προσωπική στρατηγική στις ΗΠΑ που εκθέτει την χώρα και τον πρωθυπουργό. Σε ανάλογο μήκος κύματος απάντησε ο κ. Καμμένος.

Π.Κ: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ… Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

Ν.Κ: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κ. Καμμένος ανέφερε πως είχε υπάρξει διαβεβαίωση πως « το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές», κάτι που δεν συνέβη και τον εξέθεσε, καθώς η αρνητική στάση του ήταν εξαρχής γνωστή.

Ο κ. Κοτζιάς απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και όλα προχώρησαν με έγκριση του πρωθυπουργού. Παράλληλα άφησε αιχμές λέγοντας πως «απουσιάζε απο συνεδριάσεις». Τα λεγόμενα Κοτζιά, όσον αφορά την πρωθυπουργική έγκριση, επιβεβαιώσε  ο ίδιος ο κ. Τσίπρας με την φράση πως η συμφωνία «δεν είναι του ΥΠΕΞ αλλά της κυβέρνησης».

Ο κ. Καμμένος πρόσθεσε πως πλέονγίνονται προσωπικές επιθέσεις στο πρόσωπο του και όχι πολιτικές, ενδεικτικό του κλίματος.

Από την άλλη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Κοτζιάς θεώρησε πως δεν καλύφθηκε επαρκώς και δόθηκε μία εικόνα προσωπικής κόντρας με τον κ. Καμμένο, κάτι πυροδότησε ακόμα και φήμες για παραίτηση.

Ενδεικτικό της κινητικότητας που υπάρχει είναι πως σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» έχει προγραμματιστεί για αύριο συνεδρίαση του «Πράττω» της πολιτικής κίνησης του Νίκου Κοτζιά.

Μήνυμα Τζανακόπουλου

Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε άγνοια για δυσαρέσκεια Κοτζιά με Τσίπρα, ενώ δεν επιβεβαίωνε τις «διαρροές» για την χθεσινή αντιπαράθεση στο υπουργικό.

«Δεν γνωρίζω αν ο κ. Κοτζιάς δυσφορεί, δεν μπορώ να το πιστέψω όμως. Δεν έχει λόγο. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ονοματολογικό είναι αυτή με την οποία συμφωνεί ο κ. Κοτζιάς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ωστόσο με νόημα πως «το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση και προχωρά σταθερό στον προορισμό του»  και διεμήνυσε ότι όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτό τον προορισμό ή οποίος δυσφορεί στην διαδρομή τότε μπορεί να κατέβει από το τρένο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή