Μητσοτάκης: «Εκβιαζόμενος ο κ. Τσίπρας»

Μητσοτάκης: «Εκβιαζόμενος ο κ. Τσίπρας»

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση με αιχμές προς τον πρωθυπουργό ότι είναι όμηρος του Π. Καμμένου εξαπέλυσε από τις Βρυξέλλες ο Κυρ. Μητσοτάκης με αφορμή την παραίτηση του Ν. Κοτζιά, σημειώνοντας ότι δικαιώνεται που μίλησε για «κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας» και διαμηνύοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν είναι απλά «αδύναμος», αλλά «εκβιαζόμενος» πρωθυπουργός. Επανέλαβε δε ότι όσο πιο γρήγορα τελειώσει η «φαρσοκωμωδία», τόσο το καλύτερο για τη χώρα.

«Ο κ. Τσίπρας απέπεμψε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά. Είπε ταυτόχρονα ότι δεν θα ανεχθεί καμία διγλωσσία στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών. Απέπεμψε δηλαδή τον άνθρωπο ο οποίος υπήρξε ο θερμότερος υποστηρικτής της συμφωνίας και ταυτόχρονα κράτησε στην κυβέρνηση τον κ. Καμμένο, ο οποίος έχει δηλώσει ευθαρσώς ότι τη συμφωνία αυτή δεν τη θέλει, δεν τη στηρίζει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συμφωνήσει στην υπερψήφισή της», σημείωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ενώ επανέλαβε ότι ειδικά στις σημερινές «κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες», η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση που θα μιλάει με μια φωνή εντός και εκτός συνόρων. «Δεν την έχει σήμερα. Θα την αποκτήσει σύντομα μετά τις επόμενες εκλογές», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. έθεσε το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ΔΕΗ στη συνάντησή του με τον επίτροπο Ενέργειας Μιγκέλ Κανιέτε, η οποία εστιάστηκε στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική, ως έργο Κοινού Ενδιαφέροντος στο πλαίσιο τριμερούς συνεργασίας της Ελλάδας με την Κύπρο και το Ισραήλ. Το μήνυμα, εξάλλου, ότι είναι αποφασισμένος ως πρωθυπουργός να ξεμπλοκάρει εμβληματικές επενδύσεις, όπως το Ελληνικό, απηύθυνε ο κ. Μητσοτάκης μέσω συνέντευξής του στο Bloomberg. «Το Ελληνικό είναι η πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα. Συμβολίζει τη νέα Αθήνα», τονίζει προαναγγέλλοντας ότι τα σημερινά εμπόδια θα ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία χρονοτριβή. Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται ότι η επένδυση θα ξεκινήσει μέσα στο 2019. Κάτι αντίστοιχο λέει και για τις Σκουριές, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι οι άδειες στην καναδική εταιρεία «θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα» από την αλλαγή κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επαναλαμβάνει ότι άμεση προτεραιότητά του είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας: «Αυτό είναι το μεγαλύτερό μας στοίχημα: να πείσουμε τους πάντες, τις αγορές, τους πιστωτές, τους επενδυτές και κυρίως τον ελληνικό λαό. Να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη προς τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση. Θα κάνουμε τα πάντα για να τελειώνουμε οριστικά με την αντίληψη που υπάρχει σήμερα ότι η χώρα δεν μπορεί να αλλάξει», σημειώνει. Ακόμη, τονίζει ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, αλλά ότι χρειάζεται να κινηθούν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων. Τέλος, ερωτηθείς αν η Ελλάδα κινδυνεύει με ένα νέο πρόγραμμα, υπογραμμίζει ότι θεωρεί αδιανόητη μια τέτοια εξέλιξη και ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η χώρα μας να μην ξαναδοκιμαστεί ποτέ από ένα νέο μνημόνιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή