Ευρωπαϊκή καμπάνια για την εξοικονόμηση ενέργειας από νοικοκυριά

Ευρωπαϊκή καμπάνια για την εξοικονόμηση ενέργειας από νοικοκυριά

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών στην Ελλάδα, την Τσεχία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία, με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας από τα νοικοκυριά, πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή τη χθεσινή Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat περισσότεροι από 2 στους 10 Ελληνες (21,1%) αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ενέργειας των σπιτιών τους, μολονότι η κατανάλωση ενέργειας συνεχίζει να αυξάνεται στην Ελλάδα. Βασικός στόχος της καμπάνιας που πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Ελλάδα, Τσεχία, Ρουμανία και Πορτογαλία, είναι να βοηθήσει τα νοικοκυριά να μειώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και να αλλάξει η συμπεριφορά των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας όσο και εκείνων που επενδύουν στην ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών. Το κύριο μήνυμα της εκστρατείας είναι ότι τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας θα ωφελήσουν όχι μόνο τον προϋπολογισμό των οικογενειών αλλά και τα ενεργειακά αποθέματα και την προστασία του περιβάλλοντος.

«Ακόμα και πολύ μικρές αλλαγές στην καθημερινή συμπεριφορά των καταναλωτών μπορoύν να βοηθήσουν τις οικογένειες να εξοικονομήσουν χρήματα. Και η αξιοποίηση της οικονομικής ενίσχυσης που είναι διαθέσιμη για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των νοικοκυριών, μπορεί να βοηθήσει συνολικά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος», επισημαίνει η Ευρωπαία επίτροπος κ. Jourova. Η καμπάνια εγκαινιάστηκε στην Ελλάδα τον περασμένο Μάιο, με ένα διαδραστικό roadshow που έγινε στο Παλαιό Φάληρο και στη Θεσσαλονίκη. Στη διάρκεια της μιάμισης εβδομάδας που διήρκεσε το roadshow, περισσότεροι από 7.500 πολίτες όλων των ηλικιών επισκέφθηκαν το διαδραστικό σπίτι της καμπάνιας και ανακάλυψαν χρήσιμες συμβουλές για να εξοικονομήσουν ενέργεια και χρήματα.

Η καμπάνια συνεχίζεται online, σε συνεργασία με ηλεκτρονικά μέσα αλλά και με εκπαιδευτικές δραστηριότητες, έως το τέλος του έτους. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα παραμένει μεταξύ των τριών κρατών-μελών της Ε.Ε. (μαζί με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία) με το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού που αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας, αγγίζοντας το 34,8%, περισσότεροι δηλαδή από 1 στους 3 Ελληνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή