Διευκρινίσεις για την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τα μυστικά κονδύλια

Διευκρινίσεις για την εισαγγελική παρέμβαση σχετικά με τα μυστικά κονδύλια

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλες διαστάσεις προσλαμβάνει η έρευνα της Εισαγγελίας Αθηνών σχετικά με πληροφορίες, που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τη διάθεση μυστικών κονδυλίων από το υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, που προβλέπεται για τα κονδύλια αυτά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, που παρήγγειλε την έρευνα για τη δημοσίευση πληροφοριών από ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, ζητά, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διερεύνηση της διάπραξης του αδικήματος της παραβίασης μυστικών της Πολιτείας, αδίκημα ηθικά βαρύ και σε βαθμό κακουργήματος.

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε για πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από ηλεκτρονική εφημερίδα μεγάλης απήχησης και αφορούσαν φάκελο που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 10 Οκτωβρίου για μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών ύψους ενός εκατ. ευρώ. 

Τη δημοσιοποίηση των επίμαχων πληροφοριών ακολούθησαν ανακοινώσεις αντίδρασης τόσο από το γραφείο του Πρωθυπουργού, όσο και από τον Πρόεδρο της Βουλής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή