Απειλές Τραμπ για καραβάνι μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ

Απειλές Τραμπ για καραβάνι μεταναστών στα σύνορα ΗΠΑ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρόεδρος Τραμπ γνωστοποίησε χθες με μήνυμά του στο Twitter πως ειδοποίησε τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και τις ομοσπονδιακές μεθοριακές αρχές ότι ένα καραβάνι μεταναστών που έχει ξεκινήσει από την Ονδούρα με προορισμό τις ΗΠΑ δημιουργεί κατάσταση εθνικής ανάγκης. Επιπλέον, ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα μειώσουν τη βοήθεια που χορηγούν στη Γουατεμάλα, στην Ονδούρα και στο Σαλβαδόρ επειδή οι χώρες αυτές δεν στάθηκαν ικανές «να εμποδίσουν τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να εισέλθουν παρανόμως στις ΗΠΑ». «Θα αρχίσουμε να κόβουμε ή να μειώνουμε σημαντικά την τεράστια διεθνή βοήθεια που τους χορηγούμε», έγραψε στο Twitter. «Δυστυχώς, φαίνεται ότι η αστυνομία και οι ένοπλες δυνάμεις του Μεξικού είναι ανίκανες να σταματήσουν το καραβάνι που κατευθύνεται προς τα νότια σύνορα των ΗΠΑ», ήταν η δήλωσή του στο Twitter και προσέθεσε: «Προειδοποίησα τη συνοριακή περίπολο και τις ένοπλες δυνάμεις ότι αυτό αποτελεί κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης».

Χιλιάδες μετανάστες, κυρίως από την Ονδούρα, κατέκλυσαν το Σαββατοκύριακο την πόλη Ταπαχούλα στα σύνορα με το Μεξικό, αψηφώντας τις απειλές του Αμερικανού προέδρου για κλείσιμο των συνόρων αν προχωρήσουν, καθώς και τις απειλές του προς την κυβέρνηση του Μεξικού. Μεξικανοί αστυνομικοί, πάνοπλοι, συνόδευσαν την άφιξη του καραβανιού στην πόλη, χωρίς όμως να εμποδίσουν το ταξίδι των μεταναστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή