Φοιτητές έξω από το υπ. Παιδείας κατά του νόμου Γαβρόγλου (φωτογραφίες)

Φοιτητές έξω από το υπ. Παιδείας κατά του νόμου Γαβρόγλου (φωτογραφίες)

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες φοιτητές πραγματοποιούν και σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας την κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου, μία ημέρα μετά την «εισβολή» μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του υπουργού Παιδείας. 

Παράλληλα, Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι διεκδικούν την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων ανάμεσα τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε στέγαση και σίτιση.

Φοιτητές έξω από το υπ. Παιδείας κατά του νόμου Γαβρόγλου (φωτογραφίες)-1

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχει επίσης η Επιτροπή Μετεγγραφέντων Φοιτητών Αθήνας, που έχει συγκροτηθεί από φοιτητές που έχουν κάνει αίτηση μετεγγραφής η οποία δεν ικανοποιήθηκε. 

Φοιτητές έξω από το υπ. Παιδείας κατά του νόμου Γαβρόγλου (φωτογραφίες)-2

Στο μεταξύ, φοιτητές και σπουδαστές οργανώνουν συλλαλητήρια στην Αθήνα και άλλες πόλεις την Πέμπτη 1η Νοέμβρη, με κεντρικά αιτήματα: Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά με δικαιώματα στο αντικείμενο σπουδών. Να αποσυρθεί τώρα το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία στο ύψος των αναγκών. Δωρεάν στέγαση – σίτιση – βιβλία – αναλώσιμα – μετακινήσεις για όλους. Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά.

Με σύνθημα «Ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας – Δουλειά με δικαιώματα», 15 Σύλλογοι καλούν στο συλλαλητήριο εκείνη τη μέρα, στις 11 π.μ., στα Προπύλαια, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις θα γίνουν με αποφάσεις πολλών συλλόγων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα, Ηράκλειο Κρήτης, Κέρκυρα, Ξάνθη, Σάμο κ.α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή