Ντάισελμπλουμ: Το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μπορεί να επανεκτιμηθεί (βίντεο)

Ντάισελμπλουμ: Το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μπορεί να επανεκτιμηθεί (βίντεο)

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι η περικοπή των συντάξεων είναι αχρείαστο μέτρο εξέφρασε ο τέως επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ενώ ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους.

«Το μέτρο της περικοπής των συντάξεων μπορεί να επανεκτιμηθεί. Η κυβέρνηση έχει ένα επιχείρημα, ότι απλά για δημοσιονομικούς λόγους, για να εξοικονομηθούν χρήματα, δεν είναι απαραίτητο τώρα» ανέφερε ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Επίσης ο διαρθρωτικός αντίκτυπος στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού δεν βελτιώνει την μακροχρόνια βιωσιμότητα των συντάξεων στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι έχει αποτέλεσμα. Εχει πρόσκαιρη επίδραση».

«Το να τεθεί σε συζήτηση η περικοπή των συντάξεων είναι ένα θέμα. Αν όμως πάτε στο Eurogroup και ξεκινήσετε ξανά τη συζήτηση για τους δημοσιονομικούς στόχους, τότε νομίζω ότι θα δημιουργήσετε πολλά προβλήματα», υπογράμμισε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή