«Τείχος» ΚΙΝΑΛ στα ανοίγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Τείχος» ΚΙΝΑΛ στα ανοίγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά μέτωπον επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως η χώρα είναι εγκλωβισμένη τόσο «από τις βαριές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση» όσο και «από την ανικανότητά της». Η διάθεση, μάλιστα, της πρόεδρου του Κινήματος Αλλαγής, όπως φάνηκε σε όλη τη διάρκεια της συνέντευξής της, ήταν να ασκήσει αντιπολίτευση στο Μαξίμου «από τα αριστερά» και αποτυπώθηκε σε διάφορες φράσεις-κλειδιά. Επί παραδείγματι, σημείωσε, όσον αφορά τις συντάξεις, πως «εμείς δεν συζητάμε την αναβολή της περικοπής των συντάξεων διότι πρόκειται για κοροϊδία. Ζητούμε την οριστική ακύρωση του μέτρου».

Επιπλέον, η τοποθέτησή της πως «δεν υπάρχει σωσίβιο γι’ αυτήν την κυβέρνηση στο Κίνημα Αλλαγής» και πως «από αυτή τη Βουλή δεν μπορεί να προκύψει κυβέρνηση πλειοψηφίας με προοδευτικό πρόσημο» είναι ενδεικτική του «τείχους» που έχει σηκώσει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αναφορά πάντως δεν ήρθε τυχαία, καθώς τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις έντονες τριβές στις σχέσεις Μαξίμου – ΚΙΝΑΛ, έχει επανέλθει το ζήτημα της λεγόμενης «δεύτερης πλειοψηφίας» για την κυβέρνηση, στην περίπτωση που αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος. Η κ. Γεννηματά με αυτή τη φράση, εκτός από το μήνυμα «πειθαρχίας» στο εσωτερικό του κόμματός της, θέλησε να εκπέμψει και πολιτικό στίγμα για την περίφημη «προοδευτική διακυβέρνηση» που ευαγγελίζεται το Μαξίμου, λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς πως το ΚΙΝΑΛ εκπροσωπεί την «προοδευτική παράταξη».

Στο ίδιο πλαίσιο και η αναφορά της για τα όσα είπε ο κ. Κοτζιάς από την Κρήτη για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας. «Δεν ήξερε, λέει ο κ. Κοτζιάς, ότι στο “εμείς” περιλαμβάνεται ο Καμμένος. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε; Του απάντησε ο κ. Τσίπρας ότι το δικό του “εμείς” περιλαμβάνει τον ίδιο και τον ακροδεξιό του συνεταίρο».

Παράλληλα από τα πυρά της κ. Γεννηματά δεν ξέφυγε ο πρόεδρος της Ν.Δ., τον οποίο κατηγόρησε για μία ακόμη φορά για ταύτιση με τις τις αγορές, «οι οποίες από μόνες τους δεν αρκούν».

Μπαράζ συσκέψεων

Την ίδια ώρα, μπαράζ συσκέψεων λαμβάνει χώρα στη Χαρ. Τρικούπη, με επίκεντρο τις εκλογές, τόσο τις αυτοδιοικητικές όσο και τις εθνικές. Σήμερα αναμένεται να επικυρωθεί η στήριξη στον Παύλο Γερουλάνο για τον Δήμο Αθηναίων, παρά τη διαφορετική άποψη του Θανάση Θεοχαρόπουλου, που προτιμά τον κ. Παπαγιαννάκη.

Στη Θεσσαλονίκη, η στήριξη στον κ. Μπουτάρη είναι δεδομένη, εκτός εάν ο νυν δήμαρχος αποφασίσει να μη διεκδικήσει εκ νέου την ψήφο των Θεσσαλονικέων. Σε αυτή την περίπτωση, όπως σημείωσε ο Παύλος Χρηστίδης (Ράδιο Θεσσαλονίκη), «θα ανοίξει μια διαδικασία, όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιοχές, και θα πορευτούμε αναλόγως για την καλύτερη δυνατή επιλογή». Η σημασία που δίνει το Κίνημα Αλλαγής στις αυτοδιοικητικές εκλογές φάνηκε από τα λεγόμενα της κ. Φώφης Γεννηματά –στην ίδια συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ– όπου επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως λειτουργεί σαν «ουρά του Κινήματος Αλλαγής στην αυτοδιοίκηση» στηρίζοντας «δικά μας πρόσωπα στις τοπικές κοινωνίες». Αιτιολόγησε, δε, τη στάση αυτή ως αδυναμία της Κουμουνδούρου να βρει δικούς της υποψηφίους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή