Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Αγκυρα: Η ελληνική ΑΟΖ θα οριοθετηθεί βάσει του διεθνούς δικαίου

Αυστηρή απάντηση ΥΠΕΞ στην Αγκυρα: Η ελληνική ΑΟΖ θα οριοθετηθεί βάσει του διεθνούς δικαίου

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρή απάντηση στην Αγκυρα δίνει το Υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου, και όχι λαμβάνοντας υπόψη τις «αυθαίρετες θεωρίες» που υιοθετεί η παραβάτις αυτού, όπως χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση, η Τουρκία.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει ως εξής: «Η οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ στο σύνολό της, θα καθοριστεί βάσει του διεθνούς δικαίου και ασφαλώς όχι λαμβάνοντας υπόψη ανυπόστατες και αυθαίρετες θεωρίες που υιοθετεί η παραβάτης του διεθνούς δικαίου Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά ζητήματα αποστρατικοποίησης, οι γνωστές θέσεις της Ελλάδας απορρέουν αποκλειστικά από το διεθνές δίκαιο και τη Χάρτα του ΟΗΕ και δεν χωρούν καμία αμφισβήτηση. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε πλειοδοσία επιθετικής ρητορικής. Καλούμε την γείτονα Τουρκία να συμπεριφερθεί με την προσήκουσα σοβαρότητα και προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των ΗΕ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή