Στα «μαχαίρια» ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι για Παπαντωνίου

Στα «μαχαίρια» ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι για Παπαντωνίου

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόντρα με αφορμή τον Γιάννο Παπαντωνίου ξέσπασε μεταξύ των άλλοτε συνοδοιπόρων ΚΙΝΑΛ και Ποτάμι. Η αντίδραση της Σεβαστουπόλεως, λίγο μετά την προφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ερμηνεύτηκε από κάποιους, όχι λίγους είναι γεγονός, ως έμμεση αιχμή για τον πρωθυπουργό της περιόδου, Κώστα Σημίτη. Το επίμαχο σημείο της ανακοίνωσης ανέφερε συγκεκριμένα πως ο κ. Παπαντωνίου «είναι ο δεύτερος υπουργός του ίδιου κυβερνητικού σχηματισμού που οδηγείται στη φυλακή» –ο έτερος είναι ο κ. Τσοχατζόπουλος–, και προσέθετε πως «όταν δύο υπουργοί Αμύνης συλλαμβάνονται για πλουτισμό από μίζες –ο ένας είναι ήδη τελεσίδικα καταδικασμένος–, τότε δεν μιλάμε για σύμπτωση, αλλά για γενικευμένη διαφθορά», καταλήγοντας στην προτροπή πως «κάποιοι οφείλουν να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη για αυτά που σήμερα οι δικαστικές αρχές βεβαιώνουν».

Το ΚΙΝΑΛ «σήκωσε» το γάντι από την αναφορά του κόμματος του κ. Θεοδωράκη και απάντησε αιχμηρά, μέσω του γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη που σχολίασε την ανακοίνωση: «Είναι άστοχη, άκαιρη και καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτική», είπε.

Πηγές του Ποταμιού εξέπεμπαν πως η αναφορά δεν ήταν αιχμή προς κανέναν, αλλά προς όφελος της διαφάνειας και υπέρ της εκτεταμένης συζήτησης που επιβάλλεται να γίνει περί διαφθοράς. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως το συγκεκριμένο μπρα ντε φερ, με επίκεντρο τον κ. Παπαντωνίου, είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου μιας υποβόσκουσας κόντρας που υπάρχει εδώ και καιρό μεταξύ των δύο κομμάτων με στόχο ένα κομμάτι του Κέντρου, για το οποίο ερίζουν τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και το Ποτάμι. Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη άλλωστε, εν μέσω ακραίας πόλωσης, γνωρίζει πως οι δεξαμενές που έχει λαμβάνειν δεν είναι απεριόριστες και πρέπει να κοιτάξει αναπόφευκτα και προς τη βάση του ΚΙΝΑΛ. Στο πλαίσιο αυτό, μια εξέλιξη όπως η προφυλάκιση του Γ. Παπαντωνίου δεν θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά από «ένα κόμμα που ιδρύθηκε το 2014», όπως σημειώνουν κομματικές πηγές, και τα στελέχη του «δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε σκάνδαλα». Μία ημέρα νωρίτερα πάντως, η κ. Γεννηματά είχε δώσει προσωπικά τις απαντήσεις της για το θέμα Παπαντωνίου, κάνοντας λόγο για «αυτοκάθαρση» του κόμματός της που όμοιά της δεν έχει γίνει σε κανέναν άλλο πολιτικό χώρο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή