Aπερρίφθη από την Αλβανία το αίτημα για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση της σορού Κ. Κατσίφα – «Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου»

Aπερρίφθη από την Αλβανία το αίτημα για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση της σορού Κ. Κατσίφα – «Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου»

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επίτηδες εκτέλεσαν τον γιο μου. Εχουν μίσος για τον ελληνισμό, τη Βόρεια Ηπειρο», δήλωσε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η μητέρα του 35χρονου ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με αστυνομικούς στο χωριό Βουλιαράτες στην Αλβανία ύστερα από καταδίωξη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι αλβανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα της οικογένειας για δεύτερη ιατροδικαστική εξέταση από Ελληνα πραγματογνώμονα που έχει ζητηθεί να έρθει στο Αργυρόκαστρο όπου βρίσκεται η σορός του Κ. Κατσίφα. Οι αλβανικές αρχές διαμηνύουν ότι οι απαραίτητες ενέργειες έχουν ληφθεί με την εξέταση που εκπονήθηκε από τον Αλβανό ιατροδικαστή. Πληροφορίες θέλουν, η οικογένεια να επαναλάβει το εν λόγω αίτημα εντός της ημέρας μέσω του προξένου. 

«Οι αρχές ήθελαν να μας δώσουν τη σορό του από την πρώτη μέρα, αλλά εμείς κάνουμε έρευνες, να μας βοηθήσουν οι ιατροδικαστές από τα Γιάννενα», δήλωσε νωρίτερα η κ. Κατσίφα, ενώ ανέφερε ότι οι αρχές δεν τους έχουν ενημερώσει για το τι ακριβώς έγινε. 

Σε συνέχεια των δηλώσεών της, η μητέρα του 35χρονου δήλωσε: «Δεν φοβόταν το παιδί μου», ενώ επεσήμανε ότι η ίδια τον είχε προειδοποιήσει αρκετές φορές για τον κίνδυνο που διέτρεχε η ζωή του. «Εδώ – του έλεγα – υπάρχουν αρπακτικά», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το μόνο που έκανε είναι ότι σήκωνε σημαίες γιατί το παιδί μου έφυγε έξι χρονών από την Ελλάδα». Σημείωσε δε ότι πέραν από το «ότι κάθε 28η Οκτωβρίου στόλιζε το χωριό και την Αγία Σκέπη», δεν είχε μπλεξίματα με την αστυνομία. «Ηθελαν να το λυγίσουν το παιδί μου (…) Το παιδί μου δεν το συνέλαβαν, έβαλαν τα σκυλιά του στρατού να μυρίσουν το μπουφάν του για να τον βρουν», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του Κωνσταντίνου Κατσίφα. 

Ερωτηθείσα δε για το αν επιθυμεί να φύγει από την περιοχή που διαμένει μετά το τραγικό περιστατικό, η κ. Κατσίφα απαντά αρνητικά: «Δεν πρόκειται να φύγω από εδώ από αυτόν τον τόπο, θα μείνω δίπλα στον γιο μου», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι  – σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. – ο Κατσίφας αρχικά πυροβόλησε στον αέρα και μετά κατά διερχόμενου περιπολικού της αστυνομίας, το οποίο δέχτηκε τουλάχιστον τρεις σφαίρες, ενώ στο σημείο βρέθηκαν 17 κάλυκες. Στη συνέχεια διέφυγε. Έγιναν αναζητήσεις και τελικά εντοπίστηκε σε μία βουνοπλαγιά, στην περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι του. Η αλβανική αστυνομία διέταξε την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων, οι οποίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στην περιοχή.

Σημειώθηκαν πυροβολισμοί με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του 35χρονου. Δίπλα στον νεκρό βρέθηκαν οκτώ κάλυκες, μία τσάντα με περίπου 100 σφαίρες καλάσνικοφ, μαχαίρι στρατιωτικού τύπου και θηλιά στρατιωτικού τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε συλληφθεί το 2009 στο Χαλάνδρι, για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκώτικών. Στην κατοχή του είχε μισό κιλό χασίς και είχε ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή